top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες κατασκευής της νέας BMW X7 (+20 photos)

Η γνωστή μονάδα παραγωγής που χρόνια τώρα διατηρούν οι Βαυαροί στο Spartanburg της Ν. Καρολίνας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα BMW Χ7.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή των πρώτων «δοκιμαστικών» αντιτύπων του νέου Sport Activity Vehicle των Βαυαρών ολοκληρώθηκε, καθώς σήμερα οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αποκαλύπτουν μέσω της… παροχής ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού πως στη γνώριμη μονάδα κατασκευής οχημάτων τους, η οποία έχει την έδρα της στο Spartanburg των ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την ομαλοποίηση της παραγωγικής αλυσίδας της νέας Χ7, αλλά και τη γέννηση των πρώτων «κομματιών» που θα χρησιμοποιηθούν στο εγγύς μέλλον από τους Γερμανούς για την πιστοποίηση και την περεταίρω εξέλιξή του.

«Είμαστε περήφανοι για την παραγωγή της BMW X7 εδώ στο Spartanburg, το σπίτι των μοντέλων της οικογένειας «X». Αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα και οι εργαζόμενοί μας προσβλέπουν σε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, το οποίο θα είναι το πέμπτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του εργοστασίου, Knudt Flor.

Όλα τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής της νέας BMW X7, τα οποία κατασκευάζονται τη στιγμή αυτή στην ίδια αλυσίδα με τις ποικίλες εκδόσεις των Χ5 και X6, θα δοκιμαστούν καμουφλαρισμένα την προσεχή περίοδο από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας κάτω από τις πλέον αντίξοες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες, όπως είναι για παράδειγμα το Death Valley των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα X7, η οποία θα αποτελέσει φυσικά τη ναυαρχίδα της SUV γκάμας μοντέλων της BMW, θα παρουσιαστεί στις αρχές περίπου του προσεχούς φθινοπώρου με τις επίσημες πωλήσεις της να ξεκινούν στα τέλη του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016, στην εν λόγω μονάδα κατασκευής οχημάτων η BMW κατάφερε να κατασκευάσει 411.000 οχήματα της οικογένειας «Χ». Από αυτά, το 70% εξήχθησαν σε περισσότερες από 140 χώρες ανά τον κόσμο, αριθμός που αυτομάτως καθιστά το BMW Group ως τον μεγαλύτερο σήμερα εξαγωγέα οχημάτων στις ΗΠΑ με κριτήριο την αξία των αντιτύπων που «εγκαταλείπουν» οριστικά τη γεωγραφική επικράτεια της χώρας.

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αυτή τη στιγμή απασχολούνται 9.000 εργαζόμενοι, ενώ μέχρι το 2021 ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 1.000. Κάθε μέρα, στο Spartanburg κατασκευάζονται περισσότερα από 1.400 αντίτυπα των Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6. Συνολικά, το BMW Group έχει επενδύσει στο εν λόγω εργοστάσιο σχεδόν 8 δις δολάρια κατασκευάζοντας από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1994 έως σήμερα πάνω από 3,9 εκ. οχήματα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ