top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην Αθήνα

To πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην Αθήνα είναι πραγματικότητα. Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστ. Νεράντζης, στις 18 Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του νέου ΚΤΕΟ στην οδό Δεκελείας 96 στο Μενίδι Αττικής, πού ανήκει στην εταιρεία KTEOHellas ΑΕ.

Το νέο ΚΤΕΟ διαθέτει δύο ανεξάρτητες γραμμές ελέγχου πλήρως αυτοματοποιημένες οι οποίες υποστηρίζονται από ένα σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα. Για την διασφάλιση του αδιάβλητου και της αξιοπιστίας των μετρήσεων, όλα τα επί μέρους ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου όπως αναλυτής καυσαερίων, συγκλισιόμετρο, φρενόμετρο, αμορτισερόμετρο, φωτόμετρο κ.ο.κ. είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό υπολογιστή της εταιρίας ο οποίος με την σειρά του είναι συνδεδεμένος με του Υπουργείο, το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το αποτέλεσμα της κάθε μέτρησης αποκλείοντας και την παραμικρή ανθρώπινη επέμβαση.

Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια και στον χρόνο τους. Το νέο αυτό ΚΤΕΟ στο Μενίδι, που λειτουργεί με την έγκριση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, και έχει διαπιστευθεί από το Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), εκδίδει πιστοποιητικά ΚΤΕΟ και Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα καθώς και για τα ιδιωτικής χρήσεως φορτηγά αυτοκίνητα μέχρι 3,5 τόνους (μικτό).

Η KTEO Hellas ΑΕ, που είναι μέλος του Πανευρωπαϊκού δικτύου της AUTOVISION, ιδρύθηκε το 2002 από ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών με μεταπτυχιακές σπουδές και εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αδιάβλητοι έλεγχοι βασισμένοι σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα, άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό, υποδειγματική εξυπηρέτηση, πολιτισμένο περιβάλλον και απόλυτος σεβασμός στην ασφάλεια και στον χρόνο του πελάτη είναι μερικές από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η εταιρία. Στα άμεσα σχέδιά της ΚΤEO Ηellas A.E., είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου. Η απόκτηση άδειας ίδρυσης για το νέο της ΚΤΕΟ στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής είναι σε εξέλιξη και η λειτουργία του αναμένεται στις αρχές του 2005.

Το ωράριο λειτουργίας του νέου ΚΤΕΟ είναι:
Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 18:00
Σάββατο: 9:00 – 15:00

Το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι ο απόλυτος σεβασμός στις ανάγκες του πελάτη. Έτσι λοιπόν καλώντας στο τηλ. κέντρο της εταιρίας (210-24.44.444) ο πελάτης μπορεί να κλείσει ραντεβού την ημέρα και την ώρα που τον βολεύει, γνωρίζοντας ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κτιριακός όσο και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του νέου ΚΤΕΟ είναι από τους πλέον σύγχρονους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Κάθε αυτοκίνητο άνω των τεσσάρων ετών, κανονικά θα πρέπει να περνάει τον πρώτο του έλεγχο και να επανελέγχεται κάθε δύο χρόνια. Εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα αποτελούν τα αυτοκίνητα στο νομό Αττικής όπου ο επανέλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια.
Καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι οι ποινές που προβλέπει ο νόμος για οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς πιστοποιητικό ΚΤΕΟ ξεκινούν από τα € 150 και φθάνουν μέχρι και στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει μαζί του ο οδηγός όταν προσκομίζει το όχημα του για τεχνικό έλεγχο είναι:

Η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
Η ταυτότητά του
Το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου αν το όχημα έχει ξαναπεράσει ΚΤΕΟ

Για να γλιτώσετε περιττά έξοδα και χρόνο, πριν προσκομίσετε το όχημά σας για έλεγχο, ελέγξετε τα πολύ βασικά, ότι δηλαδή τα φώτα και τα φλας λειτουργούν κανονικά καθώς επίσης ότι υπάρχουν στο πορτ-μπαγκάζ το φαρμακείο, ο πυροσβεστήρας, ο γρύλος και ή ρεζέρβα σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ