top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Κακοκαιρία – Τι πρέπει να προσέχω στην οδήγηση (video)

Δείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για οδήγηση σε κακοκαιρία, προκειμένου να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που προκύπτουν σε αυτές τις συνθήκες.

Οι αλλαγές στο σκηνικό του καιρού απαιτούν εγρήγορση όταν είμαστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου. Η κακοκαιρία, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αντιξοότητες χωρίς να εκτεθούν στους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Σημαντικό είναι σε συνθήκες κακοκαιρίας να μειώσουμε την ταχύτητα του οχήματός μας, διατηρώντας παράλληλα μεγάλες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα.

Κινούμαστε με ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που έχουν «κρατήσει» νερά, γιατί μπορεί να κρύβουν λακκούβες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο ή ακόμα και ατύχημα.

Όταν οι άνεμοι είναι ισχυροί και ακόμα πιο έντονα πλευρικοί, μειώνουμε δραστικά την ταχύτητα του οχήματος, προκειμένου να διατηρήσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

rain cars kakokairia "Driving in snow, please see also my other images of cars in my lightbox:"

Δεν επιχειρούμε να διασχίσουμε χείμαρρους γιατί μπορεί να μας παρασύρουν.

Ρυθμίζουμε τον κλιματισμό να φέρνει αέρα από έξω, έτσι ώστε να διατηρήσουμε καθαρά τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου και να έχουμε καλή ορατότητα.

Όταν αντιμετωπίζουμε ομίχλη, μειώνουμε την ταχύτητα και ανάβουμε τα ειδικά φώτα που διαθέτει το αυτοκίνητό μας, ακολουθώντας τη δεξιά διαγράμμιση στο δρόμο.

Ενημερωνόμαστε για τη πορεία του καιρού και αν αυτός είναι ακραίος αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε μια διαδρομή ή αν είμαστε ήδη στο δρόμο, αναζητούμε ένα ασφαλές σημείο για να σταματήσουμε, μέχρι να κοπάσει ο καιρός.

κακοκαιρία

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε στο χώρο αποσκευών κάποιο σύστημα επιπλέον πρόσφυσης, δηλαδή αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το χιόνι.

Αν προκύψει κάποια ανάγκη και χρειαστεί να σταματήσουμε θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε προβλεπόμενη απόσταση από το όχημα το προειδοποιητικό τρίγωνο, φορώντας παράλληλα το ανακλαστικό γιλέκο, για να φαινόμαστε από μακριά.

Σε αυτές τις συνθήκες υποφέρουν και τα ζώα που βρίσκονται εκτεθειμένα έξω και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι να τα διευκολύνουμε όταν τα δούμε στο δρόμο.

Ακολουθεί ένα επιμορφωτικό και ενημερωτικό video με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών σε συνθήκες κακοκαιρίας που κοινοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ