top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Καύσωνας και αυτοκίνητο: 5 tips για να τον αντιμετωπίσετε

Με το θερμόμετρο να χτυπάει 40άρια δείτε τι πρέπει να προσέχετε και να κάνετε.

Ο καύσωνας χτύπησε την πόρτα και της Ελλάδας, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τα όρια του ανεκτού. Τα 40άρια τα βλέπουμε καθημερινά και δύσκολα μπορείς να διαχειριστείς τέτοιες θερμοκρασίες, ειδικά μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο.

Για να κινηθούμε στην καθημερινότητά μας, πηγαίνοντας στο γραφείο μας ή σε δουλειές ή ακόμα καλύτερα, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε εξασφαλίσει ήδη την άδειά μας να απολαύσουμε την ξεγνοιασιά των διακοπών, θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

Hot weather in car

Καύσωνας και αυτοκίνητο

Σημαντικό είναι να φροντίσουμε να βρούμε μια θέση στάθμευσης σε σκιερό μέρος, κάτω από ένα δέντρο, με ηλιοπροστασία ή ιδανικά σε ένα κλειστό χώρο parking. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα έτσι ώστε να εκτονωθεί η θερμοκρασία που έχει στο εσωτερικό του το αυτοκίνητο.

Αφού ξεκινήσουμε μπορούμε να αφήσουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα και σε συνδυασμό με το κλιματιστικό, θα επιταχύνουμε τη διαδικασία ψύξης της καμπίνας. Αφού πέσει η θερμοκρασία θα πρέπει να κλείσουμε τα παράθυρα και, φυσικά να έχουμε τον κλιματισμό σε θέση ανακυκλωμένου αέρα.

Hot weather in car

Κάύσωνας και αυτοκίνητο

Όσον αφορά τα ταξίδια, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μεσημεριανές ώρες, όπου η θερμοκρασία της ημέρας κορυφώνεται. Καλύτερα είναι να ρυθμίζουμε το πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να ξεκινούμε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας δροσερό νερό και να αποφεύγουμε το αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει τον οργανισμό.

Επίσης, αν το αυτοκίνητό μας δεν διαθέτει αντιηλιακές μεμβράνες, οι οποίες ανήκουν στον εξοπλισμό των σύγχρονων αυτοκινήτων, ειδικά στα πίσω παράθυρα, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε κάποιες του εμπορίου, με πιστοποίηση και εγκεκριμένες από το νόμο, που δεν θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα σε έλεγχο της αστυνομίας, ούτε φυσικά θα επηρεάσουν την ασφάλειά μας.

Hot weather in car

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ