top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Μυρίζει το air condition του αυτοκινήτου – Τι να κάνω;

Το καλοκαίρι, το air condition δουλεύει σε φουλ ρυθμούς. Κάποια στιγμή όμως, μπορεί να προκληθεί μια άσχημη μυρωδιά. Με λίγα απλά βήματα, θα λύσεις το πρόβλημα.

Κατά την ενεργοποίηση του air condition, ενδέχεται να απελευθερωθούν πριν τον δροσερό αέρα κάποιες δυσάρεστες οσμές. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα παλαιότερα οχήματα, αλλά δεν αποκλείεται, αυτή η άσχημη μυρωδιά τύπου μούχλας, να προκληθεί και στα νεότερα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με σύστημα κλιματισμού.

air

Ο λόγος των δυσάρεστων οσμών οφείλεται στους μύκητες και τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο σύστημα κλιματισμού από την υγρασία, τη σκόνη και φυσικά τον καπνού του τσιγάρου, εφόσον καπνίζεται.

Για να απαλλαγείται από την κακοσμία κατά τη χρήση του air condition, το πρώτο και βασικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προχωρήσετε σε άμεση αλλαγή του φίλτρου καμπίνας. Η αντικατάσταση του φίλτρου είναι μια απλή διαδικασία και πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε συνεργείο με χαμηλό κόστος.

air

Επίσης, καλό είναι να αγοράσετε ένα καθαριστικό air condition σε μορφή spray και να ψεκάσετε τους αεραγωγούς και την καμπίνα, έχοντας στο φουλ το a/c και ανοικτά τα παράθυρα για αρκετά λεπτά, χωρίς να βρίσκεται κανείς στο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώντας καθαριστικό για απομυκητίαση των αεραγωγών, εκτός του ότι θα εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές, με τη ενεργοποίηση του κρύου αέρου θα αναβληθεί στην καμπίνα ένα φρέσκο άρωμα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, προτείνεται ο καθαρισμός των αεραγωγών με ένα βουρτσάκι που έχετε μουσκέψει με απολυμαντικό, ώστε να απομακρυνθούν οι βρωμιές και τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα σημεία μεταξύ των περσίδων.

Το καθαρό a/c είναι θέμα υγείας

Το σύστημα κλιματισμού συγκεντρώνει οποιοδήποτε μικροοργανισμό, βακτήρια και μούχλα. Ο αέρας που εισέρχεται στην καμπίνα όταν ενεργοποιηθεί το a/c, δεν κάνει καθόλου καλό στο αναπνευστικό, οπότε μια σωστή και τακτική συντήρηση επιβάλλεται.

air

Κάντε κάθε χρόνο αλλαγή του φίλτρου καμπίνας και ψεκάστε με το ειδικό καθαριστικό για απολύμανση. Εκτός του ότι εσύ και οι υπόλοιποι επιβάτες θα αναπνεύσετε καθαρότερο αέρα, η απόδοση του κλιματισμού θα βελτιωθεί άμεσα και η καμπίνα θα δροσίζει πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο λάθος που κάνεις πριν φύγεις διακοπές – Το πρόστιμο του ΚΟΚ

Σε περίπτωση που η κακοσμία συνεχίζει να είναι παρούσα, τότε επιβάλλεται βιολογικός καθαρισμός. Προφανώς, έχετε παραλείψει για χρόνια τη συντήρηση του a/c και το σύστημα κλιματισμού υπολειτουργεί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ