top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Τι είναι αυτές οι γραμμές στο ταμπλό του νέου Hyundai Kona

Η νέα γενιά του Hyundai Kona έρχεται στην ελληνική αγορά σύντομα. Όποιος το δει από κοντά μην απορήσει τι είναι αυτές οι γραμμές στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Το δημοφιλές B-SUV της Hyundai επιστρέψει ριζικά ανανεωμένο έχοντας πιο δυναμική και κομψή εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους, πλειάδα κινητήριων συνόλων κι ένα εντυπωσιακό εσωτερικό περιβάλλον.

Hyundai

Η καμπίνα του νέου Kona βρίθει τεχνολογιών και η ποιότητα κατασκευής έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το κορεατικό μοντέλο θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία, με το σαλόνι να θυμίζει αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Μάλιστα, είναι το πρώτο Hyundai που διαθέτει το νέο Connected Car Navigation Cockpit με δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού (OTA).

Hyundai

Το high-tech στυλ υποστηρίζει το ολοκαίνουριο τιμόνι και οι δύο οθόνες που καλύπτουν μια ενιαία επιφάνεια. Αμφότερες, έχουν διάσταση 12,3 ιντσών και φιλοξενούν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Τι κάνουν αυτές οι γραμμές στο Kona

Στο ταμπλό του Kona και συγκεκριμένα δεξιά του τιμονιού, δίπλα ακριβώς από τους διακόπτες του συστήματος κλιματισμού και κάτω από το χειριστήριο του ηχοσυστήματος και του μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, υπάρχουν τέσσερις μικρες οριζόντιες γραμμές που καλύπτουν ένα μικρό ορθογώνιο άνοιγμα.

Hyundai

Οι συγκεκριμένες γραμμές συναντώνται και σε άλλα μοντέλα της Hyundai και έχουν τοποθετηθεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας της καμπίνας. Από τη θέση αυτή, ο κλιματισμός λαμβάνει τα ακριβή δεδομένα αναφορικά με τα επίπεδα θερμοκρασίας που επικρατούν στο σαλόνι και ρυθμίζει αυτόματα την απόδοσή του. Αυτό συμβαίνει μέσω ειδικών αισθητήρων που υπάρχουν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Hyundai Kona: Με ποιους κινητήρες έρχεται στην ελληνική αγορά

Προκειμένου λοιπόν, η μέτρηση της θερμοκρασίας του εσωτερικού να γίνεται με ακρίβεια και τα δεδομένα να στέλνονται όπως έχει μεριμνήσει ο κατασκευαστής στην κεντρική μονάδα ελέγχου, το σημείο αυτό δεν πρέπει να καλύπτεται. Επιπλέον, είναι καλό να καθαρίζεται τακτικά και να απομακρύνονται οι σκόνες, ώστε οι αισθητήρες να λειτουργούν σωστά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ