top icon
Επικαιρότητα

BMW X2: Λίγο πριν την αποκάλυψη

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται για την παρουσίαση της νέας X2 που θα τοποθετηθεί στη γκάμα των Sport Activity Vehicles των Βαυαρών ανάμεσα στις X1 και X3.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου της BMW θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμα… τυπικό δείγμα γραφής της αναπτυσσόμενης σε όλο τον κόσμο κατηγορίας των Οχημάτων Ελευθέρου Χρόνου, όπως συνηθίζαμε να αποκαλούμε τα αυτοκίνητα του είδους πριν μερικά χρόνια. Δανειζόμενη στοιχεία και γνωρίσματα από τις κατά πολύ μεγαλύτερες Χ4 και Χ6, η νέα X2 θα υιοθετεί φόρμες που θυμίζουν κουπέ μοντέλο με τη χαμηλή οροφή και τα στενά πλευρικά κρύσταλλα να έχουν τον πρώτο λόγο. Ακριβώς όπως συνέβη στην περίπτωση του ομώνυμου πρωτοτύπου που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Παρισιού το 2016.

Δομικά, η νέα BMW X2 θα βασίζεται στο δάπεδο της UKL των Βαυαρών, που φυσικά δεν είναι άλλο από εκείνο που είδαμε στη μικρότερη Χ1. Οι περισσότερες εκδόσεις της νέας αυτής οικογένειας θα είναι προσθιοκίνητες, με το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης xDrive να απαντάται στις πιο premium και πιο ακριβές σε κόστος εκδόσεις. Την κίνηση θα παρέχουν οι γνωστοί κινητήρες ντίζελ και βενζίνης των 1,5 και 2,0 λίτρων της BMW που θα αποδίδουν ισχύ από 136 έως και 230 περίπου ίππους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν και επισήμως, οι 2λιτρες παραλλαγές θα εφοδιάζονται με ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις μετάδοσης.

Φυσικά, στο εγγύς μέλλον τη γκάμα θα συμπληρώσει και μια έκδοση την οποία θα επιμεληθούν οι «μάγοι» του Μ Division, που θα τιτλοφορείται στις κατά τόπους αγορές με τα αρχικά Μ25i.

Οι πωλήσεις των πιο «προσγειωμένων» εκδόσεων της νέας BMW X2 θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για το… τελευταίο νέο SAV των Βαυαρών, μιας και η εν λόγω γκάμα θα εμπλουτιστεί με μια ακόμα πρόταση, η οποία, όπως όλα μαρτυρούν, θα φέρει την ονομασία Χ7._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ