top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η Toyota GR Supra GT4 Concept

Πρόκειται για μία σχεδιαστική και μηχανολογική μελέτη που διερευνά πως η νεότερη γενιά του εμβληματικού κουπέ της Toyota θα μπορούσε να αναπτυχθεί προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες ταχύτητας της κατηγορίας GT4,

Το πρωτότυπο GR Supra GT4 που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota Gazoo Racing διαθέτοντας έναν ειδικά σχεδιασμένο εμπρόσθιο διαχύτη και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος που έρχονται να βελτιώσουν τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα μειώνοντας ταυτόχρονα τις αεροδυναμικές αντιστάσεις και αυξάνοντας την κάθετα παραγόμενη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες. Και τα δύο αυτά στοιχεία κατασκευάζονται με τη χρήση υλικών από φυσικές ίνες, όπως η κάνναβη και το λινάρι, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές ίνες άνθρακα, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος τους στο περιβάλλον. Επίσης, οι ζάντες αλουμινίου της έκδοσης παραγωγής έχουν αντικατασταθεί από αγωνιστικούς τροχούς διαμέτρου 18 ιντσών της OZ.

Η διάταξη των αναρτήσεων παραμένει η ίδια (γόνατα Μακφέρσον εμπρός, πολλαπλών συνδέσμων πίσω) με τα αμορτισέρ και τα ελατήρια να διαθέτουν πιο σφικτές ρυθμίσεις. Τα φρένα έχει εξελίξει η Brembo, ενώ επεμβάσεις στη μονάδα ελέγχου έχουν γίνει και στον «straight-six» 3λιτρο κινητήρα, ο οποίος συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Προς το παρόν, η Toyota δεν ανακοινώνει στοιχεία που αφορούν την απόδοση – η οποία θα είναι αυξημένη σε σχέση με εκείνη της «πολιτικής» GR Supra.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Toyota, «η Toyota Gazoo Racing θα αξιολογήσει το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι πιθανοί πελάτες για την Supra GT4 Concept πριν αποφασίσει για τη μελλοντική εξέλιξη του οχήματος»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ