Περιβάλλον Δοκιμές - παρουσιάσεις

Η ηλεκτρική γκάμα της VW στην Ελλάδα

Πρώτη δημόσια εμφάνιση στο ελληνικό κοινό στην έκθεση Αυτοκίνηση για τα e-up!, e-Golf, Golf GTE, των οποίων ανακοινώθηκαν και οι τιμές πώλησής τους στη χώρα μας.

Η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει την επίσημη έναρξη διάθεσης στην ελληνική αγορά των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Η Volkswagen «ηλεκτροδοτεί» τα μοντέλα up! και Golf προσφέροντας τις εκδόσεις e-up!(αμιγώς ηλεκτρικό), e-Golf (αμιγώς ηλεκτρικό) και Golf GTE (Plug In Hybrid -και με φόρτιση από εξωτερική πηγή). Το e-up! Τιμάται στη χώρα μας 28.000 ευρώ, το κόστος του e-Golf ανέρχεται στα 38.900 ευρώ, ενώ το Golf GTE μπορεί να αποκτηθεί με 37.950 ευρώ.

e-up!

Το e-up! αποτελεί την αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Volkswagen στα αυτοκίνητα πόλης. Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82PS και ρoπής 210Nm, το e-up! επιταχύνει (0-80km) σε 8,1 δλ. με μέγιστη ταχύτητα τα 130km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh εξασφαλίζει στο e-up! αυτονομία μέχρι 160km και φορτίζει με τρεις εναλλακτικούς τρόπους: Σε οικιακή μπρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 7 ώρες και 100% φόρτιση σε 9 ώρες), σε σημείο φόρτισης τύπου Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 4 ώρες και 100% φόρτιση σε 6 ώρες) και σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC με εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης τα 30 λεπτά (80%). Η μέση κατανάλωση του e-up! είναι 11,7kWh/100km το οποίο αντιστοιχεί σε 2,3€/100km βάσει του τρέχοντος οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Το e-up! μεταξύ του βασικού εξοπλισμού διαθέτει:

Καλώδια φόρτισης για οικιακή μπρίζα και wallbox

Υποδοχή φόρτισης CCS για εναλλασσόμενο (AC) και συνεχές (DC) ρεύμα

Μονοζωνικό σύστημα κλιματισμού Climatronic

Cruise Control, Park Pilot

Σύστημα αυτόματης πέδησης City Emergency Brake

maps+more με Car-Net e-Remote (1 χρόνο δωρεάν)

Υπολογιστή ταξιδίου

Ζάντες αλουμινίου 15’’

Δερμάτινο τιμόνι

Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός

Φώτα ημέρας LED

e-Golf

Το e-Golf αποτελεί την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf. Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115PS και ρoπής 270Nm, το e-Golf επιταχύνει (0-80km) σε 6.9 δλ. με μέγιστη ταχύτητα τα 140km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 24,2 kWh εξασφαλίζει στο e-Golf αυτονομία μέχρι και 190km και φορτίζεται 3 εναλλακτικούς τρόπους: Σε οικιακή μπρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 10 ώρες και 100% φόρτιση σε 13 ώρες), σε σημείο φόρτισης τύπου Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος AC (80% φόρτιση σε 6 ώρες και 100% φόρτιση σε 8 ώρες), σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC με εκτιμώμενο χρόνο φόρτισης τα 30 λεπτά (80%). Η μέση κατανάλωση του e-Golf είναι 12,7kWh/100km το οποίο αντιστοιχεί σε 2,5€/100km.

Το e-Golf διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό ακολουθώντας την νέα προϊοντική γκάμα του Golf. Μεταξύ άλλων, διαθέτει:

Καλώδια για φόρτιση σε οικιακή μπρίζα και σε wallbox

Υποδοχή φόρτισης CCS για εναλλασσόμενο (AC) και συνεχές (DC) ρεύμα

Front Assist με City Emergency Brake

Φωτιστικά σώματα εμπρός–πίσω τεχνολογίας LED

Φώτα ημέρας LED

Discover Pro με Car-Net Guide & Inform Plus (3χρόνια δωρεάν) και e-Remote (1 χρόνο δωρεάν)

App Connect (Mirrorlink / Car Play / Android Auto)

Αισθητήρες στάθμευσης Park Pilot με ηχητική και οπτική ένδειξη

Ζάντες αλουμινίου 16’’

Golf GTE

Μετά τα GTI και GTD, η Volkswagen προσφέρει και την ηλεκτροκίνητη πρόταση στη οικογένεια των GT, το Plug In Hybrid Golf GTE. Εφοδιασμένο με τον 1.4 TSI απόδοσης 150PS αλλά και ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102PS, το Golf GTE αποδίδει συνδυαστικά 204PS με μέγιστη ροπή 250Nm στις 1.600 – 3.500 σ.α.λ. και συνδυαστική ροπή 350Nm. Παράλληλα, επιταχύνει (0-100 Km/h) σε 7,6’’ ενώ πετυχαίνει μέγιστη ταχύτητα 222 Km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,7 KWh φορτίζει σε 3,5 ώρες μέσω οικιακής παροχής ή σε 2,5 ώρες με χρήση wallbox. Το Golf GTE μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50km, συνδυαστικά για 939km (πλήρως φορτισμένη μπαταρία & πλήρης δεξαμενή καυσίμου). Η συνδυαστική μικτή κατανάλωση είναι 1,6lt/100km με εκπομπές ρύπων CO2 37gr και προκύπτει βάσει κάλυψης διαδρομής κατά 2/3 με πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση και κατά 1/3 με υβριδική, όπως ορίζει ο NEDC (New European Driving Cycle).

Ο βασικός εξοπλισμός του Golf GTE περιλαμβάνει:

Καλώδια για φόρτιση σε οικιακή μπρίζα και σε wallbox

Φωτιστικά σώματα εμπρός–πίσω τεχνολογίας LED

Φώτα ημέρας LED

Composition Media με Car-Net e-Remote (1 χρόνο δωρεάν)

App Connect (Mirrorlink / Car Play / Android Auto)

Αισθητήρες στάθμευσης Park Pilot με ηχητική και οπτική ένδειξη

Ζάντες αλουμινίου 17’’ με σπορ ανάρτηση

Online υπηρεσίες Car-Net

Όπως έχει εξ αρχής αναφερθεί, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της μάρκας, διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας των μοντέλων από τα οποία προέρχονται. Σε αυτό το πλαίσιο, το Golf GTE όταν διαθέτει Discover Media ή Discover Pro, τότε περιλαμβάνει και online υπηρεσίες Car–Net Guide & Inform.

Το e-Golf διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό Discover Pro κι επομένως Car – Net Guide & Inform Plus. To e-up! δεν διαθέτει Guide & Inform. Επιπλέον του Guide & Inform και τα 3 μοντέλα διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό οnline υπηρεσίες Car-Net e-Remote, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν για ένα χρόνο.

Ο χρήστης του αυτοκινήτου μέσω της διαδικτυακής πύλης e-Remote αλλά και της ειδικής εφαρμογής (App) που μπορεί να αποθηκεύσει στο smartphone του, μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό του.

Οι υπηρεσίες πληροφόρησης που παρέχονται είναι

Τελευταία θέση στάθμευσης

Πόρτες & φώτα

Διαχείριση μπαταρίας

Κλιματισμός

Στοιχεία διαδρομής

Χρόνοι αναχώρησης

Κατάσταση οχήματος

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου