Περιβάλλον Ειδήσεις

EE: στις καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να συμπεριλάβει τα καυσαέρια των κινητήρων diesel στις καρκινογόνες ουσίες, από τις οποίες θα πρέπει να προστατεύονται οι εργαζόμενοι της Γηραιάς Ηπείρου.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν από κοινού στην πρόσθεση των καυσαερίων των κινητήρων diesel στον κατάλογο των καρκινογόνων χημικών ουσιών στους χώρους εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά πως αυτό θα συμβάλει στην μεγαλύτερη προστασία για περισσότερους από είκοσι εκατομμύρια εργαζόμενους στα κράτη της Ευρώπης. Επιδίωξη είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των εργαζόμενων στα χημικά προϊόντα, στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στις αποθήκες και στα λιμάνια. Αν αυτό επιτευχθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα αποτραπούν εκατό χιλιάδες θάνατοι από την επάρατη νόσο στις επόμενες πέντε δεκαετίες (σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, 4.500 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από καρκίνο, εξαιτίας όσων κινητήρων diesel εκπέμπουν υψηλούς ρύπους).

Η συμφωνία θα κατατεθεί στην Επιτροπή των μόνιμων αντιπροσώπων του Συμβουλίου για τελική έγκριση. Αν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρήσουν στην έγκριση, τότε αυτή θα υποβληθεί σε ψηφοφορία, στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου