26 Ιουν 2018

Οι κατασκευαστές συνασπίζονται για την εξαφάνιση του κλειδιού

Από το παραδοσιακό κλειδί εκκίνησης του κινητήρα περάσαμε στα μπουτόν και σε λίγα χρόνια από σήμερα στο «ψηφιακό κλειδί» που θα ανοίγει τις πόρτες και θα ενεργοποιεί τη/τις μονάδα/ες κίνησης των αυτοκινήτων μας με την αρωγή μιας απλής εφαρμογής μέσω smartphone.

Car key

Τα αποκαλούμενα και ως «ψηφιακά κλειδιά» που θα είναι αποθηκευμένα στα διαδεδομένα στις μέρες μας «έξυπνα τηλέφωνα» θα είναι στο εγγύς μέλλον σε θέση να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κλειδιά των αυτοκινήτων μας, καθώς η ασφάλεια που εξασφαλίζει πλέον ο κυβερνοχώρος στην αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνεται με την πρόοδο της τεχνολογίας. Για το λόγο αυτό, ένα ισχυρό γκρουπ μεγάλων ονομάτων της σύγχρονης αυτοκινητικής σκηνής, όπως οι Audi, BMW, Honda, Hyundai, GM, Mercedes, PSA Groupe, Toyota και VW, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, όπως οι Apple, Alpine, LG, Panasonic και Samsung, ενώνουν τις δυνάμεις τους υπό τη σκέπη της κοινοπραξίας CCC (Car Connectivity Consortium) προκειμένου να στείλουν οριστικά στο πυρ το εξώτερον την… παλιά σχολή εκκίνησης του κινητήρα αλλά και εισόδου στο αυτοκίνητο.  

Τα «ψηφιακά κλειδιά», μέσω των  οποίων θα πραγματοποιείται και το ξεκλείδωμα των θυρών των αυτοκινήτων του άμεσου μέλλοντος, θα υιοθετούν την ίδια τεχνολογία με εκείνη των ανέπαφων συναλλαγών που όλοι και περισσότεροι χρησιμοποιούν σήμερα στην καθημερινότητά τους μέσω της σχετικής εφαρμογής των σύγχρονων smartphones. Σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες, ο τρόπος αυτός είναι πολύ πιο ασφαλής σε σχέση με τα σημερινά κλειδιά που στέλνουν εξ αποστάσεως στον ψηφιακό δέκτη του αυτοκινήτου το σχετικό σήμα για το άνοιγμα των θυρών. Στόχος της κοινοπραξίας CCC είναι η τυποποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας ούτως ώστε να είναι εφικτή η υιοθέτησή της σε ολόκληρο τον κλάδο σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα. Τα βασικά ατού της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι, σύμφωνα με την CCC, η αξιοπιστία και η ασφάλεια, καθώς οι κλέφτες δεν θα είναι σε θέση να δημιουργούν ψευδή σήματα ή να αναπαράγουν παλιά μηνύματα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Car key
  • Car key