top icon
Επικαιρότητα

7:16.04 «γράφει» η Chevrolet Camaro ZL1 1LE στο ‘Ring (video)

Η Chevrolet έδωσε στη δημοσιότητα ένα in-car βίντεο με την επίδοση της πιο σκληροπυρηνικής εκδοχής της Camaro ZL1 στην πίστα του Nurburgring.

H διαφορά της εν λόγω έκδοσης με την απλή Camaro ZL1 των 650 ίππων, η οποία κινείται από τον supercharged V8 LT4 κινητήρα της αμερικάνικης εταιρρείας, έγκειται στα πιο «πιστάδικα» χαρακτηριστικά της. Τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε τεχνικές προδιαγραφές. Σε ότι αφορά στα πρώτα, διαφορετική είναι η πίσω αεροτομή, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ σημείο αναφοράς αποτελούν οι σφυρήλατες ζάντες από αλουμίνιο, που πλέον διαθέτουν μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερη διάμετρο, τα ειδικής σχεδίασης ελαστικά F1 Supercar 3R της Goodyear, καθώς οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμρός μέρος. Από εκεί και πέρα, η 1LE διαθέτει τις έξτρα αναρτήσεις Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve που προσφέρουν επιπλέον τη δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης του εμπρός μέρος από το έδαφος, ενώ μικρές επεμβάσεις έχουν γίνει ώστε το συνολικό βάρος του αμαξώματος να μειωθεί κατά 27 περίπου κιλά σε σχέση με την απλή Camaro.

Σήμερα, θέλοντας να επιδείξει τις αρετές της πιο σκληροπυρηνικής εκδοχής του μοντέλου στο φυσικό του χώρο, η GM έδωσε στη δημοσιότητα ένα απολαυστικό in-car βίντεο στην οποία οι δοκιμαστές της Chevrolet κατάφεραν να σταματήσουν τα χρονόμετρο στην «ειδική διαδρομή» των 20,8 χλμ. του μεγάλου Nurburgring σε χρόνο οριακά πάνω από τα 7 λεπτά και 16 δλ. Απολαύστε το._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ