top icon
Κόσμος

Ένα κλασικό Range Rover με κινητήρα Chevrolet 6.2 V8 (video)

Ένα ανακατασκευασμένο Range Rover με στοιχεία από τη δεκαετία του ’70 και κινητήρα Chevrolet LS3 6.2 V8 430 ίππων.

Ένα από τα πλέον κλασικά μοντέλα είναι το Range Rover της δεκαετίας του ’90. Αυτό είναι που αποτέλεσε τη βάση της ECD Auto Design που εξειδικεύεται στις ανακατασκευές, για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου αυτοκινήτου, με κλασική εμφάνιση, στοιχεία από τη δεκαετία του ’70 και ένα θηριώδη κινητήρα της Chevrolet.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ονομάζει το εσωτερικό «Oliver Plaid», με το εξωτερικό χρώμα να είναι Bentley Alpine Green. Επίσης, στο εξωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζει μια προστατευτική πλάκα εμπρός, τέσσερις μεγάλοι λασπωτήρες και μια σχάρα οροφής.

Range Rover Oliver Plaid

Range Rover Project Oliver Plaid

Κάτω από το καπό του Range Rover αρχικά υπήρχε ένας V8 κινητήρα, αλλά όχι τόσο μεγάλο, όσο αυτός που βρίσκεται τώρα στο ανακατασκευασμένο βρετανικό SUV. Πρόκειται για έναν κινητήρα της Chevrolet LS3 6,2 λίτρων V8 που αποδίδει 430 ίππους και 575 Nm ροπής.

Νέο, ειδικά σχεδιασμένο για το Project Oliver Plaid είναι και το σύστημα εξαγωγής, με δύο μεγάλες απολήξεις να βγαίνουν στις άκρες του πίσω μέρους. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ πατάει στους εργοστασιακούς άξονες και σε αερανάρτηση.

Η ρετρό αισθητική έχει διατηρηθεί και μάλιστα έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς συναντάμε στοιχεία από πιο παλιές δεκαετίες από την παραγωγή του μοντέλου. Το καρό μοτίβο κυριαρχεί, σε πράσινο χρώμα, με δέρμα Nappa για τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την αίσθηση της ποιότητας.

Το ίδιο πράσινο χρώμα χρησιμοποιείται και στη μοκέτα, αλλά και στα πατάκια. Πιο μοντέρνα είναι όμως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, καθώς ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με δυνατότητες εξατομίκευσης. Επιπλέον, ένα στερεοφωνικό Blaupunkt με υποστήριξη Bluetooth και ηχεία Infinity Kappa προσθέτουν σύγχρονη τεχνολογία σε αυτό το φορτηγό που μοιάζει με τη δεκαετία του 1970.

Range Rover Oliver Plaid

Range Rover Project Oliver Plaid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ