top icon
Επικαιρότητα

Ανακλήσεις για την Alfa Romeo Stelvio στις ΗΠΑ

Δύο διαφορετικές ανακλήσεις, με παρόμοιo μάλιστα χαρακτήρα, πλήττουν σχεδόν κάθε Alfa Romeo Stelvio που έχει μέχρι στιγμής πουληθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως κατέστη γνωστό, 12.595 Alfa Romeo Stelvio έχουν… διαταχτεί προς ανάκληση στις ΗΠΑ μέσω δύο διαφορετικών εντολών που εξέδωσε η αμερικανική υπηρεσία National Highway Traffic Administration. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα της πρώτης εξ αυτών, τα ως άνω αντίτυπα του ιταλικού μοντέλου, που κατασκευάστηκαν εν προκειμένω από τον τρίτο μήνα του 2017 έως και τις 14 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και διατέθηκαν στις ΗΠΑ, «μπορεί να παρουσιάσουν φαινόμενα διείσδυσης νερού στο πίσω μέρος με επακόλουθη διάβρωση στις συνδέσεις καλωδίωσης στην πίσω πλεξούδα και στους διακόπτες ανοίγματος της πίσω πόρτας». Η NHTSA αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια πως, ως συνέπεια των παραπάνω, «η ακούσια ενεργοποίηση και το άνοιγμα της πίσω πόρτας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια φορτίου, τα οποίο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για το όχημα που ακολουθεί, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση». Όπως επισημαίνει η αμερικανική υπηρεσία, όσες Stelvio κατασκευάστηκαν από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά «χρησιμοποιούν μια εργονομικά βελτιωμένη εφαρμογής για το στεγανωτικό».

Παρόμοιο όμως είναι και το ζήτημα που… απασχολεί τη δεύτερη διαταγή ανάκλησης για το ιταλικό SUV, καθώς εδώ η «είσοδος» νερού παρατηρείται στο εμπρός μέρος του οχήματος. Στη σχετική ανακοίνωση η NHTSA αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μπορεί να παρουσιαστεί διείσδυση νερού στο τμήμα που ενώνεται η οροφή με την κολώνα Α». Συνέπεια του προβλήματος αυτού είναι «η πιθανή διάβρωση της καλωδίωσης που ελέγχει την κόρνα, τους καθαριστήρες και τα εξωτερικά φώτα». Και εδώ, το εν λόγω πρόβλημα στα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μετά τις 14 Φεβρουαρίου του 2018, έχει αποκατασταθεί από τη μιλανέζικη φίρμα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ