top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: Δεν αποκλείονται συγχωνεύσεις στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τρεις εταιρείες που τη συνθέτουν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Έχοντας εξασφαλίσει την ανανέωση της θητείας του στο τιμόνι της Renault για ακόμα τέσσερα χρόνια, ο Carlos Ghosn μελετά με περισσή πλέον αυτοπεποίθηση και σιγουριά τα επόμενα βήματα της συμμαχίας RenaultNissanMitsubishi χωρίς, μάλιστα να αποκλείει το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον να δούμε να πραγματοποιoύνται συγχωνεύσεις ανάμεσα στα μέλη του.

Σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από το γαλλικό BFM Business, ο Carlos Ghosn δήλωσε τα εξής:

«Γιατί όχι.Το ενδεχόμενο αυτό όμως δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς».

Διόλου τυχαία, μόλις χθες η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi δήλωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ότι θα επιταχύνει τη σύγκλιση μεταξύ των τριών εταιρειών της, όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας τους σε βασικούς τομείς, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των κερδών.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόκτηση του 9,7% της Daimler από την Geely (σ.σ.: θυμίζουμε πως η συμμαχία έχει καιρό τώρα αναπτύξει ισχυρούς τεχνολογικούς δεσμούς με τη γερμανική εταιρεία), ο ισχυρός άνδρας της συμμαχίας δήλωσε με νόημα:

«Μου είναι δύσκολο να καταλάβω τη στρατηγική της Geely»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ