top icon
Επικαιρότητα

Η BMW αλλάζει τον υπεύθυνο σχεδιασμού των μοντέλων της

Ο Jozef Kabaň αναλαμβάνει τα ηνία του σχεδιαστικού τμήματος της BMW αποχωρώντας από την αντίστοιχη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα στη Skoda.

Ο Σλοβάκος αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στο τμήμα σχεδιασμού των μονtέλων BMW υπό τις εντολές του Adrian van Hooydonk, ο οποίος παραμένει υπεύθυνος στο συγκεκριμένο τομέα για της δημιουργίες ολόκληρου του γερμανικού ομίλου. Ο 44χρονος Jozef Kabaň εργαζόταν για λογαριασμό της Skoda από το 2008 μέχρι και σήμερα έχοντας συντελέσει με τις ιδέες του στον ανασχηματισμό της σχεδιαστικής φυσιογνωμίας της τσέχικης μάρκας. Τελευταία δημιουργία του ήταν το Skoda Kodiaq, ενώ δικά του επίσης «παιδία» είναι τόσο το Octavia, όσο και το μικρότερο Fabia.

Πριν από τη θητεία του στη Skoda, ο Jozef Kabaň είχε διατελέσει σε αντίστοιχα πόστα του Ομίλου VW, στην οποία εντάχθηκε για πρώτη φορά το 1999. Έκτοτε, δημιούργησε την εμβληματική Bugatti Veyron υπό το… βλέμμα του Hartmut Warkuß, όντας τα μετέπειτα χρόνια υπεύθυνος για τα πιο «γήινα», VW Lupo και Seat Arosa.

Το 2003, ο Kabaň μετακομίζει στην Audi, όπου και παρέμεινε έως το 2008.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW, Karim Habib, είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες στις τάξεις της… VW.

Την ίδια στιγμή, η BMW «διόρισε» επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού για λογαριασμό των μοντέλων των οικογενειών «i» και «Μ» τον 41χρονο Domagoj Dukec, ο οποίος εργάζεται στις τάξεις της γερμανικής φίρμας από το 2010. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του ανθρώπου που θα ηγηθεί του σχεδιαστικού τμήματος της θυγατρικής Mini._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ