top icon
Επικαιρότητα

Martin Winterkorn: Δεν γνώριζα τίποτα

Ο πρώην CEO του VW Group, ουσιαστικά, νίπτει τας χείρας του όσον αφορά το διαβόητο σκάνδαλο που πλήττει τον γερμανικό κολοσσό από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα.

Ο Martin Winterkorn, ο άνθρωπος που κρατούσε στα χέρια του τα ηνία του αυτοκινητικού γίγαντα που ακούει στο όνομα VW Group έως και τις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία διερευνά τις πτυχές του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού –και όχι μόνο. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της εταιρείας, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του γερμανικού Ομίλου λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της… θύελλας πριν από 16 σχεδόν μήνες, αρνήθηκε κατηγορηματικά στα μέλη της επιτροπής ότι γνώριζε οτιδήποτε σχετικό με τη συστηματικά προβατική συμπεριφορά της VW.

«Όποιος με γνωρίζει, ξέρει πολύ καλά πόσο πολύ πιστεύω στην ποιότητα. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς απ’ έξω πως συνέβη κάτι τέτοιο σε μια εταιρεία που ποντάρει πολύ στην ποιότητα. Είναι ακατανόητο γιατί δεν ενημερώθηκα έγκαιρα και με σαφήνεια για το θέμα. Θα είχα αποτρέψει κάθε είδους εξαπάτηση ή παραπλάνηση των αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Winterkorn.

Ωστόσο, η ίδια η VW φαίνεται να «καίει» το πρώην CEO της παραδεχόμενη στο πρόσφατο παρελθόν πως μέσα στο 2014 ο Winterkorn είχε λάβει όχι μια, αλλά δύο έγγραφες επιστολές, οι οποίες τον πληροφορούσαν για πιθανές «ατασθαλίες» της εταιρείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (βλ. διαδικασία τυποποιημένων μετρήσεων των εκπομπών ρύπων) στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ολοκληρώνοντας σήμερα την κατάθεσή του, ο 69χρονος Martin Winterkorn δήλωσε «θυμωμένος που η εταιρεία του απογοήτευσε τόσα εκατομμύρια πελατών της». _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ