top icon
Επικαιρότητα

Νέο Peugeot 3008: Ραντεβού τον Οκτώβριο στο Παρίσι

Η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία, καθώς και τις φωτογραφίες, της δεύτερης γενιάς του compact crossover μοντέλου παραγωγής της.

Το αυτοκίνητο, που θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, είναι κτισμένο στη νέα πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, χάρις στην οποία εξοικονομούνται 100 κιλά βάρους κι αυτό παρά το γεγονός ότι η νέα γενιά του 3008 είναι κατά 8 εκατοστά μεγαλύτερη σε μήκος. Πλάτος και ύψος έχουν παραμείνει ίδια με το απερχόμενο μοντέλο, όμως η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 22 εκατοστά. Σχεδιαστικά, το νέο 3008 υιοθετεί πολλά από τα στοχεία του Quartz concept, που είχαμε δει τον Οκτώβριο του 2014 στο Παρίσι. Η πιο τολμηρή και μυώδης εμφάνισή του θα είναι ένα από τα όπλα του, στον σκληρό ανταγωνισμό με τα Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan, Renault Kadjar, Seat Ateca και άλλα.

Το μεταξόνιο του νέου 3008 είναι αυξημένο κατά 62 χλστ. σε σύγκριση με το μοντέλο που διαδέχεται και ανέρχεται πλέον στα 2.675 χλστ. Οι εσωτερικοί χώροι για τους επιβάτες είναι επίσης αυξημένοι, ενώ η χωρητικότητα του χώροθυ αποσκευών έφτασε στα 520 λίτρα. Ασφαλώς όμως, αυτό που ξεχωρίζει είναι το νέο i-cockpit της Peugeot, όπου τη θέση των παραδοσιακών ενδείξεων έχει πάρει μια LCD οθόνη τοποθετημένη στο ανώτερο σημείο του ταμπλό και όχι οπτικά πίσω από το τιμόνι, στην οποία απεικονίζονται όλες οι ενδείξεις λειτουργίας του οχήματος. Προκειμένου η ανάγνωσή τους να είναι απρόσκοπτη, οι Γάλλοι αποφάσισαν να εισάγουν στο νέο 3008 τιμόνι με επίπεδη στεφάνη και στο πάνω μέρος του. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μία ακόμα οθόνη, στην οποία προβάλλονται όλες οι ενδείξεις του συστήματος infotainment των Γάλλων. Η συγκεκριμένη οθόνη είναι εγκατεστημένη επάνω από μια συστοιχία διακοπτών με ρετρό σχεδίαση και ενός επιλογέα με προχωρημένη αισθητική προσέγγιση.


Κινητήρες βενζίνης

1.2 PureTech 130 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

1.2 PureTech 130 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων

1.6 THP 165 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων


Κινητήρες πετρελαίου

1.6 BlueHDi 100 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων

1.6 BlueHDi 120 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

1.6 BlueHDi 120 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων

2.0 BlueHDi 150 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

2.0 BlueHDi 180 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ