top icon
Επικαιρότητα

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn;

Ο ισχυρός άνδρας της Renault αλλά και ο εμπνευστής της συμμαχίας της με την ιαπωνική Nissan προετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία της γαλλικής εταιρείας. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του;

Ο Carlos Ghosn είναι σε διοικητικό επίπεδο μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης αυτοκινητικής σκηνής. Ο 64χρονος πλέον γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε από το μηδέν τον επιτυχημένο γάμο των Renault και Nissan το 1999 αποτελώντας τον επικεφαλής της δεύτερης από το 2001 έως και τον περασμένο Απρίλιο, και συνάμα o ηγέτης τη «κρατικής» Renault από το 2005 μέχρι και σήμερα και ο επικεφαλής των θυγατρικών της τελευταίας, AutoVaz και Dacia, βγαίνει στη σύνταξη το 2018 με το συμβόλαιο του με τη γαλλική Renault να λήγει μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Los Echos και Le Figaro, η Renault ήδη αναζητά τον διάδοχό του στo τιμόνι της τελευταίας «εξερευνώντας» από τον περασμένο ήδη Δεκέμβριο όλα τα σενάρια. Αν και θεωρείται βέβαιο πως ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής εταιρείας θα διατηρήσει, ακόμα και μετά την «κάθοδό» του από το τιμόνι της Renault, μια «ενεργή» θέση στο διοικητικό σχήμα της συμμαχίας των Renault-Nissan, το πρόσωπο που θα παραλάβει τη σκυτάλη θα προέρχεται, όπως όλα δείχνουν, μέσα από τα ίδια τα… σπλάχνα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή η υποψηφιότητα του Thierry Bollore, το νυν επικεφαλής του τμήματος ανταγωνιστικότητας της Renault, φαντάζει ως η πλέον ισχυρή. Ο 54χρονος Bollore, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Michelin, όπως και ο Carlos Ghosn, έχει περάσει από διάφορα διοικητικά πόστα της Renault, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του 54χρονου, Thierry Koskas, του δεύτερου πιο «ισχυρού» υποψηφίου, ο οποίος από τις BMW, Ford, Volvo και VW και μεταπήδησε στη Renault το 2012.

Εντούτοις, δεν αποκλείεται η γαλλική εταιρεία να επιλέξει ως αντικαταστάτη του Ghosn κάποιο διακεκριμένο στέλεχος εκτός Renault. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, οι επικρατέστεροι σε αυτό το ενδεχόμενο είναι ο Fabrice Bregier, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του CEO της Airbus, και ο Didier Leroy, ο νυν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Corporation._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ