top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στο Ντιτρόιτ: VW Tiguan GTE Active concept

Παρούσα στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit η plug-in hybrid τετρακίνητη έκδοση του νέου VW Tiguan.

Το υβριδικό σύστημα του γερμανικού concept αποτελείται από ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης, απόδοσης 148 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο πρώτος εξ αυτών βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, με την ισχύ του να ανέρχεται στους 54 ίππους, ενώ 60 περισσότερους έχει ο δεύτερος που είναι εγκατεστημένος στον πίσω άξονα.

Η συνδυαστική ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 221 ίππους, ενώ όπως προαναφέραμε η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION. Το κιβώτιο ταχυτήτων του VW Tiguan GTE Active concept είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων. Το γερμανικό concept μπορεί να κινηθεί χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική του ενέργεια για 32 χιλιόμετρα, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως η συνολική αυτονομία του είναι 933 χιλιόμετρα.

Το Tiguan GTE Active που παρουσιάζεται στην αμερικανική μητρόπολη του αυτοκινήτου είναι η προεπισκόπηση του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Θα είναι διαφορετικό από την ευρωπαϊκή έκδοση, θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο, αλλά και μια διάταξη επτά καθισμάτων. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους στο εργοστάσιο Puebla στο Μεξικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ