top icon
Επικαιρότητα

Ρετούς και για το Kia Sorento

Στη Φρανκφούρτη δίνει το «παρών» και η ανανεωμένη εκδοχή του Kia Sorento.

Καθώς πρόκειται για ένα μάλλον αναμενόμενο και επιδερμικό facelift, οι αλλαγές που εντοπίζει κανείς στο «σώμα» του κορεατικού SUV δια γυμνού οφθαλμού είναι περιορισμένες. Έτσι, τα φωτιστικά σώματα είναι κατά τι διαφορετικά απ’ ότι στο παρελθόν, κάτι που ισχύει και για εκείνα που βρίσκονται πίσω. Από εκεί και πέρα, αντίστοιχες… πινελιές έχουν γίνει στους προφυλακτήρες του αυτοκινήτου, καθώς και στην «tiger nose» μάσκα, που ακολουθεί το γνώριμο πλέον σχεδιαστικό DNA των Κορεατών της Kia. Το μενού συμπληρώνουν οι νέες ζάντες διαμέτρου από 17 έως και 19 ίντσες, ενώ για την κορυφαία έκδοση GT Line η Kia προσφέρει διαφορετικά, τύπου, LED φώτα ομίχλης, κόκκινες δαγκάνες φρένων και περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στο εσωτερικό του Kia Sorento MY2018 οι αλλαγές περιορίζονται στον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα, ενώ πιο… macho είναι πλέον η αισθητική του τετράκτινου τιμονιού. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνει το νέο infotainment σύστημα της TomTom, το οποίο πάει πακέτο με μια ευανάγνωστη οθόνη αφής με διάμετρο 8 ίντσες. Προαιρετικά, διατίθεται ένα high-tech ηχοσύστημα της Harman Kardon που αποτελείται από 10 στο σύνολο ηχεία.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, η ουσιαστικότερη είδηση αφορά στο νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της έκδοσης ντίζελ των 2,2 λίτρων, το οποίο «ρίχνει» τις εκπομπές ρύπων από τα 175 στα 159 gr/χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ