top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Αύξηση πωλήσεων, εσόδων αλλά και ζημιών στο τρίτο 3μηνο

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου 3μηνου της χρονιάς καθώς και στοιχεία που αφορούν στην πορεία των πωλήσεών της.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη 3μηνη αναφορά της, η Tesla ανακοίνωσε πως στο διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος τα έσοδα της ανήλθαν στα 2,98 δις δολάρια, έναντι 2,3 δις την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ωστόσο, για μια ακόμα περίοδο ο αμερικάνικος γίγαντας κατέγραψε σημαντικές ζημιές, που στο εν λόγω χρονικό διάστημα ανήλθαν στα 619,4 εκ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο 3μηνο του 2017 οι απώλειες είχαν ανέλθει στα 336,4 εκ. δολάρια. Το παράδοξο(;) ωστόσο είναι πως η Tesla συνεχίζει να καταγράφει μια εξαιρετικά υψηλή κεφαλαιοποίηση, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 60 δις δολάρια.

Σε ότι αφορά στις εμπορικές επιδόσεις, η Tesla αναφέρει στην αποτίμηση της περιόδου Ιούλιος-Σεπτέμβριος πως οι συνδυασμένες πωλήσεις των Model S κι Model X ανήλθαν στις 25.915 (+18% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο και +4,5% σε σχέση με τo Q3 του 2016), ενώ εκείνες του Model 3, στις μόλις 222. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανών, η παραγωγή των «S» και «Χ» θα μειωθεί κατά 10% στο τελευταίο 3μηνο, απόφαση όμως που δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις ετήσιες επιδόσεις τους, οι οποίες θα ξεπεράσουν στο τέλος τις χρονιάς τον στόχο των 100.000 μονάδων παγκοσμίως (+30% σε σχέση με το 2016).

Κατά τη διάρκεια του φετινού Q3, η αμερικάνικη εταιρεία εγκαινίασε 18 επιπλέον σημεία εξυπηρέτησης των πελατών της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται σήμερα στους 318. Την ίδια στιγμή, στο Q3 οι γνωστοί σταθμοί φόρτισης της εταιρείας (Superchargers) αυξήθηκαν κατά 126, αγγίζοντας στο σύνολο της υφηλίου τους 7.200.

Και όλα αυτά εν αναμονή της παρουσίασης-πρεμιέρας στις 16 Νοεμβρίου του ηλεκτρικού της φορτηγού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ