top icon
Κόσμος

Η Tesla θέλει να αντικαταστήσει τους ανθρώπους με ρομπότ;

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει ανθρωποειδή ρομπότ για την παραγωγή αυτοκίνητων της είναι η Tesla.

Η Tesla επενδύει στην ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ, με το Optimus, όπως ονομάζει το project της να βρίσκεται στη δεύτερη φάση εξέλιξης. Ακόμα είναι σε φάση εξέλιξης και δοκιμών, με τη βελτίωσή του όμως να είναι πλέον ραγδαία. Απώτερος στόχος είναι η χρήση τους στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων, ως εργατικό δυναμικό του Gigafactory.

Το Optimus ή Tesla Bot έχει εργαστεί στο εργοστάσιο μέσω κάποιων πιλοτικών προγραμμάτων, αλλά σε απλές εργασίες. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι είναι λίγο πριν την ανάληψη μεγαλύτερων… ευθυνών.

Η είδηση προέκυψε από την αγγελία που έχει δημοσιεύσει η Tesla, στην οποία ζητά έναν υπεύθυνο που θα επιβλέπει την εξέλιξη των ρομπότ αναζητά η Telsa και επίσης, συνολικά 60 νέους εργαζόμενους που θα σχετίζονται με την ανάπτυξη των ανθρωποειδών ρομπότ.

Ο διευθυντής του τμήματος θα έχει ως έργο τη συνεργασία με ομάδα τεχνικών, προκειμένου να εξελίξουν το Optimus, ώστε να μπορεί να κινείται σωστά μέσα στο περιβάλλον εργασίας του εργοστασίου. Επίσης, θα πρέπει να εξελίξουν ανάλογα τη γραμμή παραγωγής, έτσι ώστε να προσαρμοστεί πέρα από τους ανθρώπους και στα ρομπότ.

Το Tesla Bot που παρουσιάστηκε το 2021 αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Όπως τονίζει σχετικά ο Elon Musk, το συγκεκριμένο ρομπότ εξελίσσεται για να αποτελέσει ένα βοηθό των ανθρώπων, αναλαμβάνοντας εργασίες οι οποίες είναι κουραστικές, επικίνδυνες ή ακόμα και βαρετές για τους ανθρώπους.

Ένας νέος δρόμος ανοίγει, με λίγο από επιστημονική φαντασία, αλλά όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Μάλιστα υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εντάξουν στο… δυναμικό τους ανθρωποειδή ρομπότ, όπως η BMW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla Bot Optimus
  • Tesla Bot Optimus
  • Tesla Bot Optimus
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ