top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Ο τζίρος και οι πωλήσεις αυξάνονται, το ίδιο και οι ζημιές

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τις πωλήσεις αλλά και τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο 3μηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Δεν έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τη στιγμή που η Tesla παρέδωσε στους πρώτους 30 πελάτες της ισάριθμα αντίτυπα του νέου Model 3, ενός αυτοκινήτου που αναμένεται να εκτοξεύσει τη φήμη, μα πρωτίστως, τις πωλήσεις της αμερικάνικης εταιρείας στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Προς το παρόν, όμως, τόσο οι τελευταίες, όσο και οι βασικοί οικονομικοί της δείκτες θα συνεχίσουν να «εξαρτώνται» άμεσα από τα Model S και Model X, έως ότου ομαλοποιηθεί ο ρυθμός παραγωγής του νέου Model 3 –ήδη, όπως προσωπικά έχει εγγυηθεί ο Elon Musk, από τον προσεχή Δεκέμβριο και εξής από τη γραμμή παραγωγής της Tesla που βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ θα «βγαίνουν» σε εβδομαδιαία βάση περί τα 5.000 αντίτυπά του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του έτους, η Tesla κατέγραψε τζίρο ύψους 2,8 δις δολαρίων, επίδοση αυξημένη κατά 1,5 δις σε σχέση με την περίοδο «30 Μαρτίου-30 Ιουνίου» του 2016. Και αυτό πρωτίστως χάρη στις αυξημένες κατά 53% παραδόσεις νέων μοντέλων. Όπως ανακοινώθηκε, οι τελευταίες έφτασαν τις 22.026 και συνολικά από την 1/1/2017, τις 47.077.

Ωστόσο, χάρη στις αυξημένες δαπάνες για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής του Model 3, αλλά και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, για ένα ακόμα 3μηνο η Tesla «ενίσχυσε» τις ζημίες της, οι οποίες στο Q2 του 2017 έφτασαν τα 336 εκ. δολάρια –την ίδια περίοδο του 2016 οι απώλειες έφταναν τα 293 εκ. δολάρια.

Μολαταύτα, η τιμή της μετοχής της εταιρείας εμφανίζεται αυξημένη κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ