top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Είμαστε ένα αργό και βαρύ σούπερ-τάνκερ

Ο Herbert Diess, ο νέος επικεφαλής του VW Group, επισημαίνει με έμφαση πως ο όμιλος χρειάζεται να αλλάξει την κουλτούρα του λαμβάνοντας αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σήμερα.

Μιλώντας σε μία από τις πολλές και καθιερωμένες πλέον συναντήσεις των μεγαλομετόχων του γερμανικού ομίλου, ο Herbert Diess επισήμανε μ’ έναν αρκετά εύστοχο παραλληλισμό την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν άμεσα οι αλλαγές στο εσωτερικό του ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από εδώ και στο εξής με ταχύτερους ρυθμούς.

«Από ένα αργό και βαρύ σούπερ-τάνκερ, πρέπει να αλλάξουμε σ’ ένα ισχυρό όμιλο ταχύπλοων σκαφών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του VW Group.

Ο Diess υπογράμμισε με έμφαση στην ομιλία του τη σημασία της αλλαγής της εταιρικής κουλτούρας του ομίλου μετά την κρίση που προκάλεσε το σκάνδαλο dieselgate. Αναφερόμενος πιο διεξοδικά στο χαρακτηρισμό «σούπερ-τάνκερ», ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ξεκαθάρισε το εξής:

«Η λήψη αποφάσεων είναι πολύ αργή».

Ο Diess δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τον καθοριστικό (και σίγουρα αρνητικό) ρόλο που διαδραμάτισε η VW προς την κατεύθυνση μείωσης των πωλήσεων των ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

«Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πρέπει να δημιουργήσουμε καινούργιο έδαφος για τους κινητήρες ντίζελ. Σε εμάς οφείλεται εν πολλοίς ότι η δημοτικότητα των ντίζελ έχει μειωθεί αδικαιολόγητα», προσέθεσε ο Γερμανός μάνατζερ.

Διαβάστε επίσηςΟ Herbert Diess είναι ο νέος CEO του VW Group – Ευρείες αλλαγές στον όμιλο

Αναφερόμενος στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, ο Diess είπε πως στα αυτοκίνητα που έχουν ανακληθεί και «επισκευαστεί» από την εταιρεία, οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου εμφανίζονται μειωμένες κατά 30%, ενώ πάνω από 200.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα της μάρκας έχουν ήδη καταστραφεί στη Γερμανία.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη βενζίνη, στο ντίζελ και στο CNG. Οι μελλοντικοί κινητήρες μας θα εκπέμπουν έως και 6% λιγότερο CO2 και έως 70% λιγότερα NOx», είπε ο Diess.

Και συμπλήρωσε:

«To VW Group πρέπει να γίνει πιο ειλικρινές και πιο πιστευτό. Πρέπει να είμαστε άρτιοι. Πρέπει να είμαστε πρότυπα για τους υπαλλήλους μας. Στόχος μου είναι να μετασχηματίσω την εταιρεία. Ελπίζω με αρχή το 2018 πως θα είμαστε μια καλύτερη εταιρεία»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ