top icon
Κόσμος

Εκτός VW Group ο Herbert Diess

Ο Herbert Diess αποχωρεί από το τιμόνι του VW Group και τη θέση του καταλαμβάνει ο CEO της Porsche, Oliver Blume, διατηρώντας συγχρόνως τον ηγετικό του ρόλο στην εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων του VW Group.

Mε μια αιφνιδιαστική κίνηση που λίγοι ανέμεναν, η VW ανακοίνωσε προ ολίγου ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, Herbert Diess, αποχωρεί από τον γερμανικό όμιλο παραδίδοντας τη σκυτάλη σε μια από τις πλέον σημαντικές διοικητικές θέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία στο αφεντικό της Porsche, Oliver Blume.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του παραιτείται «κοινή συναινέσει».

Herbert Diess

Ο Oliver Blume, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται ως επικεφαλής της μάρκας Porsche, θα πλαισιωθεί από τον σημερινό Οικονομικό Διευθυντή της VW, Arno Antlitz, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του CEO.

Οι παραπάνω αλλαγές ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το μέλλον του Herbert Diess στη VW έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος. Το τελευταίο… κρούσμα είχε παρατηρηθεί στα τέλη του περασμένου έτους μετά από «διαξιφισμούς» του Herbert Diess με το συμβούλιο εργαζομένων της εταιρείας σχετικά με τη στρατηγική που η τελευταία ακολουθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η αποχώρησή του Herbert Diess έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η γερμανική εταιρεία πιέζει να «προσπεράσει» την Tesla προκειμένου  να καταστεί ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο αλλά και να φέρει εις πέρας με επιτυχία την είσοδο της Porsche στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ουκρανία - Herbert Diess - VW Group

Ο Diess, σε μια ανάρτησή του στο Twitter, λίγες μόλις ώρες πριν από την ανακοίνωση της αποχώρησής του, η οποία κάθε άλλο παρά αποχαιρετιστήρια μπορεί να θεωρηθεί, έγραψε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους στις χιλιάδες τοποθεσίες του VW Group και άλλων εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο. Μπράβο! Απολαύστε το διάλειμμα – είμαστε σε καλή κατάσταση για το δεύτερο μισό».

Ο Herbert Diess, 63 ετών σήμερα, «στρατολογήθηκε» στη VW μετά την αποχώρησή του από το BMW Group το 2015, λίγο πριν το ξέσπασμα του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, γνωστότερου και ως dieselgate.

Από τη μεριά του, ο 54χρονος Oliver Blume ξεκίνησε στη VW ως εκπαιδευόμενος στην Audi και στη συνέχεια «ανέβηκε» διάφορα σκαλοπάτια στις διοικητικές βαθμίδες του ομίλου, αρχικά στη Seat και την VW και εν συνεχεία στην Porsche το 2013 ως επικεφαλής παραγωγής.

Porsche 911 - Oliver Blume

Σχετικά με την αποχώρησή του Herbert Diess, η VW δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Herbert Diess σκέφτηκε μια σειρά από καινοτόμες ιδέες προϊόντων, επανασχεδίασε τα χαρτοφυλάκια προϊόντων και καθιέρωσε τη σαφή εστίαση στην ηλεκτροκίνηση. Στον Herbert Diess μπορεί να αποδοθεί ο νέος οργανωτικός προσανατολισμός του ομίλου».

VW Group - Herbert Diess

Για την έλευση του Oliver Blume στο τιμόνι του ομίλου, η VW δήλωσε:

«Ο Oliver Blume έχει αποδείξει τις επιχειρησιακές και στρατηγικές του ικανότητες σε διάφορες θέσεις εντός του ομίλου και σε πολλές μάρκες και διοικεί την Porsche AG από οικονομική, τεχνολογική και πολιτιστική σκοπιά με μεγάλη επιτυχία για επτά συνεχή χρόνια. Είναι πλέον το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί του ομίλου και να ενισχύσει περαιτέρω την εστίαση στον πελάτη και την τοποθέτηση των εμπορικών σημάτων και των προϊόντων του».

Oliver Blume

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ