2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

H Ducati δεν ακούει τις παρατηρήσεις μου, δηλώνει ο Casey Stoner

Ο Casey Stoner, ο δοκιμαστής της ομάδας του Borgo Panigale στο MotoGP και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία το 2007 με τα χρώματα της Ducati, δηλώνει πως δεν είναι πρόθυμος να συνεχίσει τη συνεργασία του με την ιταλική εταιρεία.

Ο 33χρονος Αυστραλός, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2012 ύστερα από την κατάκτηση δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, επέστρεψε στο στρατόπεδο της Ducati το 2016 αποτελώντας όχι μόνο τον επίσημο πρεσβευτή της μάρκας στις ανά τον κόσμο εκδηλώσεις της, αλλά και έναν εκ των δύο βασικών δοκιμαστών της στο MotoGP. Όμως, τα σύννεφα στις σχέσεις του Αυστραλού με την Ducati, αλλά και η απουσία… διάθεσης για κάτι παραπάνω, φαίνεται πως θα θέσουν πρόωρο τέλος στην συνεργασία των δύο μερών στο τέλος του 2018. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος ο Casey Stoner σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport.

«Τίποτα δεν θα μου έδινε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να γιορτάσω έναν ακόμα τίτλο με την Ducati. Αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ να δώσω κάτι περισσότερο από αυτό που έχω ήδη δώσει».

Ιδού και ο λόγος της απόφασης του Αυστραλού να τερματίσει τη συνεργασία του με την ιταλική ομάδα:

«Φαίνεται πως η ομάδα δε χρησιμοποιεί τα δεδομένα και το feedback που της δίνω. Έχω κάνει εδώ και καιρό προτάσεις για αλλαγές στη μοτοσικλέτα, τις οποίες όμως δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν. Και αν δεν χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα μου και τις παρατηρήσεις μου, δεν θέλω να παίρνω ρίσκο των δοκιμών -γιατί για να έχεις αποτελέσματα πρέπει να οδηγείς στο όριο».

Παρά το γεγονός ότι η Ducati δείχνει πρόθυμη να κρατήσει τον Αυστραλό σε ρόλο πρεσβευτή, ο 32χροος κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

«Επέστρεψα στη Ducati για να εργαστώ σκληρά και να την βοηθήσω να κερδίσει άλλο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όχι να είμαι απλώς μία αφίσα για την εταιρεία», είπε ο Casey Stoner.

Ο Αυστραλός έχει να δοκιμάσει την GP18 από τις δοκιμές στη Sepang της Μαλαισίας στις αρχές του έτους. Μιλώντας αν η αποχή του από τα προγραμματισμένα τεστ της Ducati σχετίζεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον τραυματισμό στον ώμο του, ο Casey Stoner ήταν σαφής για μία ακόμα φορά:

«Ο ώμος δεν είναι εμπόδιο για να κάνω δοκιμές με την Ducati, ήδη κάνω προπόνηση και motocrosss. Η ανάρρωσή μου είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα που σχεδιάσαμε με την Ducati μετά τις δοκιμές στη Sepang»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου