2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP –Race Valencia: Εύκολη νίκη για Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo πήρε στο τελευταίο «επεισόδιο» του 2016 την τελευταία του καρό σημαία για λογαριασμό της Yamaha, η οποία γεύτηκε επιτέλους τη χαρά της νίκης ύστερα από 10 «άκαρπους» αγώνες.

Ο Jorge Lorenzo δεν αμφισβητήθηκε ποτέ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου πραγματοποιώντας στη Valencia της Ισπανίας την απόλυτη επίδοση. Και σίγουρα, μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του μέσα στη χρονιά.  Όντας ο ταχύτερος αναβάτης τόσο στις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής, όσο και στις Κατατακτήριες 2, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015 κυριολεκτικά… εξαφανίστηκε με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων χτίζοντας εύκολα και χωρίς να δώσει καμία μάχη μια διαφορά από τους αναβάτες που τον ακολουθούσαν που άγγιξε τα 5 δλ. έως και το δεύτερο μισό του 18ου και τελευταίου για το 2016 αγώνα. Πίσω από τον Lorenzo, την παράσταση έκλεψε η εντυπωσιακή –για μια ακόμα φορά- μάχη ανάμεσα στο ιταλικό δίδυμο των Andrea Iannone και Valentino Rossi, με τον πρώτο να πραγματοποιεί μια μνημειώδη εκκίνηση. Με διαρκή προσπεράσματα έως και τον προτελευταίο γύρο του αγώνα, ο προερχόμενος από τραυματισμό Andrea Iannone, ο οποίος πραγματοποίησε στη Valencia τον τελευταίο του αγώνα για λογαριασμό της Ducati, κατάφερε τελικά να επικρατήσει του «Γιατρού», ο οποίος στους τελευταίους γύρους άρχισε να… υποφέρει από το γνωστό πρόβλημα φθοράς των ελαστικών της Yamaha M1 του.

Εξίσου εντυπωσιακή όμως ήταν και η απόδοση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez. Ο 23χρονος, ο οποίος δεν έκανε καλή εκκίνηση εξαιτίας προβλήματος στην απόδοση του συμπλέκτη στην RC213V του, άφησε για αρκετούς γύρους τους δύο Ιταλούς να μάχονται εμπρός του για τις θέσεις 2 και 3. Την κατάλληλη όμως στιγμή, ο Marquez έβαλε το κεφάλι κάτω και προσπερνώντας τους Rossi και Iannone, άρχισε να κυνηγά τον Lorenzo, ο οποίος, όπως ακριβώς και ο ομόσταυλος του και για τους ίδιους προφανώς λόγους, άρχισε να χάνει ρυθμό. Μολαταύτα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016 δεν πρόλαβε να δώσει τη μάχη που όλοι θα θέλαμε, τερματίζοντας τελικά μόλις 1,185 δλ. πίσω από τον συμπατριώτη του, που από του χρόνου αφήνει τη Yamaha ύστερα από εννέα συναπτά έτη συνεργασίας και τρία Πρωταθλήματα Οδηγών στη μεγάλη κατηγορία «συναντώντας» τους Ιταλούς της Ducati.  

Ο Maverick Vinales, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Lorenzo στη Yamaha από το 2017 και εξής, τερμάτισε πέμπτος μη μπορώντας στον τελευταίο του αγώνα για τη Suzuki να ακολουθήσει το ρυθμό των Rossi, Iannone και πολύ περισσότερο εκείνον του Marquez. Μεγάλη μάχη δόθηκε για τις θέσεις 6, 7 και 8, η οποία είχε ως τελικό νικητή τον Pol Espargaro, που άφησε πίσω του τη δεύτερη Ducati του Andrea Dovizioso αλλά και τη Yamaha του Bradley Smith. Ο Alvaro Bautista πήρε την 10η θέση του αγώνα πραγματοποιώντας μία ακόμα καλή εμφάνιση για λογαριασμό της ιταλικής Aprilia._X.A.

Η μάχη των κατατακτηρίων δοκιμών στη Valencia

Τελική κατάταξη Πρωταθλήματος Οδηγών 2016: 1. Marc Marquez (298 β.) 2. Valentino Rossi (249 β.) 3. Jorge Lorenzo (233 β.) 4. Maverick Vinales (202 β.) 5. Andrea Dovizioso (171 β.) 6. Dani Pedrosa (155 β.) 7. Cal Crutschlow (141 β.), 8. Pol Espargaro (134 β.) 9. Andrea Iannone (112 β.) 10. Hector Barbera (102 β.)

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου