top icon
Αγώνες

Riv3r Enduro Crossing: Ήρθε για να μείνει (+videos)

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου, στις όχθες της κοίτης του Τριποτάμου στη Βέροια, απολαύσαμε το πιο συναρπαστικό Extreme Enduro που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση του 2016, επιστρέψαμε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε ένα ακόμα Riv3r Enduro Crossing αντάξιο των προσδοκιών μας. Χρειάστηκε η δημιουργία ενός νέου Αθλητικού Συλλόγου (Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα) εναρμονισμένου πλήρως με την αθλητική νομοθεσία και σε συνεργασία με έναν ακόμα αθλητικό σύλλογο (Εκτός Δρόμου Ομάδα) να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης, οργάνωσης και σχεδιασμού ενός μεγάλου εγχειρήματος. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είχαμε πάρει την απόφασή μας: Το Riv3r Enduro Crossing ήρθε για να μείνει.

Είναι πλέον θεσμός, μια γιορτή για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έδωσε τη δυνατότητα ακόμα και στο χομπίστα αναβάτη να νοιώσει τη χαρά να συμμετάσχει σε ένα διαφορετικό αγώνα, όπου όλοι αγωνίζονται μέχρι τέλους με μοναδικό σκοπό τον τερματισμό! Η διαδρομή του αγώνα έκρυβε εκπλήξεις και για τους 67 αναβάτες που ξεκίνησαν. Υπήρχαν 5 κατηγορίες αναβατών και μια Γενική κατηγορία νικητών, όπου συμμετείχαν αναβάτες μόνο δύο κατηγοριών. Να τονίσουμε ότι η παρουσία 5 αναβατών από την Κύπρο μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Δύο χρόνια προετοιμασίας, 95 εθελοντές, 20 χορηγοί, 67 αθλητές, 62 συναρπαστικά χιλιόμετρα, είχαν ένα δυνατό επίλογο με την τελετή απονομής–λήξης, όπου τα χαμόγελα ήταν μεγαλύτερα από τα μετάλλια και τα κύπελλα!

Αυτό ήταν το Riv3r 2018

Η οργανωτική επιτροπή του Riv3r Enduro Crossing 2018 ευχαριστεί όλους τους αναβάτες και τις ομάδες τους που συμμετείχαν στο φετινό αγώνα και τους εύχεται καλή συνέχεια στους υπόλοιπους που θα συμμετάσχουν. Όλοι ανεξαιρέτως είναι νικητές για εμάς, όμως οφείλουμε να δώσουμε τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια στους νικητές της Γενικής και των υπολοίπων κατηγοριών: Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νικητής της Expert Class Δημήτρης Βαρσάμης με ΚΤΜ από τον ΣΜΟΚ που στον τελευταίο γύρο υπερσκέλισε το πλεονέκτημα του νικητή του προλόγου και ηγούμενου μέχρι τότε Ανδρέα Παραγιού με ΒΕΤΑ από την Μοτολέσχη Καβάλας.

Ο Ανδρέας, κάνοντας ένα μοναχικό αγώνα μπροστά, κυριολεκτικά «πιάστηκε» στον ύπνο, καθώς δεν μπορούσε να υπολογίσει το τι γινόταν πίσω του! Στην 3η θέση στην Γενική κατάταξη τερμάτισε ο Δημήτρης Τσακατσώνης, ένας πολύ δυνατός οδηγός-παλιός πρωταθλητής- με ΚΤΜ από την ΛΕΜΟΘΕ. Οι 3 πρώτοι νικητές κέρδισαν και χρηματικά έπαθλα 500€, 300€, 100€. Τέταρτος (και νικητής στην κατηγορία Trial) ήταν ο πολυπρωταθλητής Motocross και Trial Λευτέρης Καρέτσος, με 5ο τον επίσης οδηγό Trial Ισίδωρο Τσίκη, που μάλιστα έκανε και το ταχύτερο 2ο πέρασμα.

Έκτος γενικής ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Κόπανος και έβδομος και τελευταίος από αυτούς που ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάνοντας και τους 3 γύρους ήταν ο Λεωνίδας Λεοντιάδης. Στην XL κατηγορία, όπου συνεργάζονται 2 αναβάτες, νικητές ήταν οι Νίκος Παπαγιάννης και Ανδρέας Τσανασίδης. Στους Βετεράνους, όπου ακολούθησαν πιο εύκολη διαδρομή και είχαν να κάνουν 2 γύρους, νικητής ήταν ο Χάρης Χριστόπουλος οριακά μπροστά από τον παλαίμαχο Απόστολο Μυρογιάννη, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Γκλιάτης. Τέλος, στην ευκολότερη κατηγορία Hobby, ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει τους 2 ακόμα πιο απλοποιημένους γύρους ήταν ο Γιάννης Πασακαλίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο Δήμο Βέροιας, στη Δ. Α. Ημαθίας, στην Π. Υ. Βέροιας και στο Γ.Ν.Ν.Β. για την πλήρη στήριξή τους στη φετινή διοργάνωση. Να αναφερθούμε βεβαίως και στους εθελοντές της διοργάνωσης, οι οποίοι και φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο αγώνας. Η διοργάνωση του Riv3r Enduro Crossing 2019 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από το σλόγκαν «Πες μου κάτι που δεν γίνεται».

Για πλήρεις συμμετοχές και τελικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στην ενότητα συνημμένα αρχεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ