top icon
Επικαιρότητα

Δράσεις ηλεκτροκίνησης στον δήμο Ρεθύμνου

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Ρεθύμνου για δράσεις ηλεκτροκίνησης, με χρηματοδότηση ύψους 1.197.550 ευρώ.

Την ένταξη ενός σημαντικού έργου με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ρεθύμνης» στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Οι εγκεκριμένες ««Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ρεθύμνης», Προϋπολογισμού 1.197.550,56 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ περιλαμβάνουν την προμήθεια μικρών και μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ασφαλούς, οικονομικής και περιβαλλοντικά φιλικής μετακίνησης των δημοτών και επισκεπτών του Ρεθύμνου αλλά και εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου επιφορτισμένων με την αρμοδιότητα των αυτοψιών σε εν εξελίξει έργα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προμηθευτεί, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Δράσης για την Ηλεκτροκίνηση, τα ακόλουθα μικρού και μεγάλου μεγέθους ηλεκτροκίνητα οχήματα καθώς και σταθμούς φόρτισης:

Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία αστικού τύπου, χωρητικότητας περίπου 25 ατόμων (όρθιων και καθήμενων) με πρόβλεψη χρήσης του και από άτομα με αναπηρία, για σύσταση και λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας.

Δύο μικρά υβριδικά εξωτερικής φόρτισης SUV, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε υπαίθριες αυτοψίες.

Τρία μικρά ηλεκτρικά οχήματα SUV για μεταφορά προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε υπαίθριες αυτοψίες.

Έξι σταθμούς ταχείας φόρτισης δύο θέσεων εξυπηρέτησης, για την κάλυψη των αναγκών φόρτισης του συνόλου των ηλεκτρικών οχημάτων που θα προμηθευτεί ο Δήμος, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης στο ίδιο σημείο. Δελτίο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ