top icon
Eλληνικοί αγώνες

Αλλαγή σελίδας για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου

Ο νεαρός αθλητής Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, μας συστήνεται ξανά μέσα από την νέα του αγωνιστική πρόκληση.

Το να κυνηγάς νέες προκλήσεις και να είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις τη ζώνη άνεσης σου για κάτι που μπορεί αρχικά να σε “τρομάζει” θέλει αρκετό θάρρος και τόλμη. Όταν μάλιστα έχεις καταφέρει να διακριθείς σε έναν δύσκολο χώρο όπως αυτός του Karting, η οποιαδήποτε αλλαγή ενέχει αρκετό ρίσκο. Ωστόσο για τους περισσότερους αθλητές μία νέα πρόκληση, αποτελεί μία περιπέτεια στο άγνωστο, η οποία πολλές φορές δίνει το έξτρα κίνητρο ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει μακρυπρόθεσμα.

Στην περίπτωση του αθλητή της Α.Λ.Α.Λαμίας Αλέξανδρου Παπαευθυμίου, ο οποίος έχει καταφέρει να διακριθεί από πολύ μικρή ηλικία στον χώρο του Karting, η νέα πρόκληση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική σταδιοδρομία του, ενώ έρχεται να πιστοποιήσει τον διαφορετικό τρόπο σκέψης του αν και μιλάμε για ένα παιδί 15 ετών.

Εμείς βρεθήκαμε στο “Iaveris Park” – Drive inώστε να δούμε το νέο ξεκίνημα του Αλέξανδρου Παπαευθυμίου.

Αλλαγή σελίδας

Αλλαγή σελίδας

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, αφήνει πίσω του τις πίστες Kart -αν και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν οι αθλητές του Karting πάντα γυρνούν στον “τόπο του εγκλήματος”-, θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του καριέρα. Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο νεαρός αθλητής καλείται να γνωρίσει ένα διαφορετικό περιβάλλον. Μπορεί η εμπειρία του από τις πίστες kart να είναι μεγάλη ωστόσο η οδήγηση ενός χωμάτινου Crosscar απαιτεί γνώσεις και φυσικά χρόνο προσαρμογής.

Με δεδομένο πως ο Αλέξανδρος αποτελεί ένα σπάνιο ταλέντο στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η “αλλαγή σελίδας” του νεαρού αθλητή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, αλλά η σπίθα του ανταγωνιστικού χαρακτήρα του Αλέξανδρου είμαστε σίγουροι πως θα τον βοηθήσει ώστε να εγκλιματιστεί άμεσα στις νέες του προκλήσεις.

Σύμμαχος στο νέο του ξεκίνημα, και ο Βαγγέλης Σωτήρχος ο οποίος με την Sotirchos Engineering αποφάσισε να επενδύσει πάνω στο ταλέντο του Αλέξανδρου που αν μη τι άλλο έχει ως στόχο να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Αλλαγή σελίδας

Ας συστηθούμε ξανά…

Φτάνοντας νωρίς στο “Iaveris Park” – Drive in είχαμε την ευκαιρία να δούμε την προπόνηση του νεαρού Αλέξανδρου και να μάθουμε τα πάντα για το νέο του ξεκίνημα. Δίπλα του όπως πάντα ο πατέρας του Θέμης Παπαευθυμίου. Μας αναφέρει πως είναι περήφανος για το νέο ξεκίνημα του Αλέξανδρου και φυσικά τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Αναμφίβολα η επιλογή να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον ο Αλέξανδρος δεν ήταν εύκολη καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο νεαρός αθλητής είχε αγαπήσει το Karting και είχε πετύχει σπουδαία αποτελέσματα.

Αλλαγή σελίδας

Λίγο αργότερα μας εξηγεί πως θέλει να δώσει το έναυσμα και σε άλλους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς πλέον υπάρχει μέλλον και σε άλλες μορφές πέρα του Karting. Καθόλη τη διάρκεια της κουβέντας μας, δεν σταματά να αναφέρει την πολύτιμη βοήθεια του Βαγγέλη Σωτήρχου, ο οποίος όπως μας λέει δεν αποτελεί απλά τον ομαδάρχη του Αλέξανδρου αλλά επί της ουσίας τον συνδετικό κρίκο της νέας αυτής προσπάθειας.

Αλλαγή σελίδας

Και τώρα δράση

Με τον Βαγγέλη Σωτήρχο να κάνεις τις τελικές ετοιμασίες στο χωμάτινο Crosscar, εμείς έχουμε βρεθεί εντός της ειδικά διαμορφωμένης πίστας για να παρακολουθήσουμε από κοντά τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονούμε να δούμε τον νεαρό αθλητή σε δράση.

Αλλαγή σελίδας

Οι πρώτοι γύροι γίνονται σε αργό ρυθμό καθώς ο νεαρός αθλητής θα πρέπει να μάθει τόσο την διαδρομή όσο και την αγωνιστική του μηχανή. Ο Βαγγέλης Σωτήρχος μας εξηγεί πως στην πρώτη περίοδο της προπόνησης θα χρησιμοποιήσει πιο χαμηλές στροφές στον κινητήρα ώστε να μπορέσει ο Αλέξανδρος να νιώσει πιο άνετα με το Crosscar, στη συνέχεια οι ρυθμίσεις θα αλλάξουν και θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλη τη δύναμη του κινητήρα.

Αλλαγή σελίδας

Αρχικά μας κάνει εντύπωση ο τρόπος που ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου τοποθετεί το Crosscar πριν την είσοδο της στροφής. Με καθαρές γραμμές ελέω και της αγωνιστικής του εμπειρίας από τον χώρο του Karting, προσπαθεί να αποφύγει τυχόν γλιστρήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν φοβάται να πατήσει από νωρίς το γκάζι ώστε να βγει με δύναμη στην επόμενη στροφή.

Με τον ρυθμό να ανεβαίνει ο νεαρός αθλητής νιώθει όλο και πιο άνετα μέσα στο νέο του “γραφείο”, μας αρέσει ο τρόπος που πλασάρει το χωμάτινο φορμουλάκι ενώ ο ομαδάρχης-εκπαιδευτής Βαγγέλης Σωτήρχος, μας εξηγεί πως παρά την ελάχιστη εμπειρία του Αλέξανδρου σε χωμάτινη επιφάνεια, τα βήματα προόδου είναι πολύ μεγάλα.

Αλλαγή σελίδας

Με το βλέμμα στο μέλλον

Με το απαραίτητο διάλειμμα για αλλαγές στις ρυθμίσεις στο χωμάτινο Crosscar, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου. Ο νεαρός αθλητής από τα πρώτα λεπτά της κουβέντας μας, δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για τη νέα αυτή πρόκληση -αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα παιδί 15 ετών- η οποία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα.

Αλλαγή σελίδας

Με τη σειρά μας ρωτάμε τον νεαρό αθλητή γιατί επέλεξε να αλλάξει αγωνιστικό περιβάλλον. Μας εξηγεί πως ο κύριος λόγος ήταν η έλλειψη ανταγωνισμού στον χώρο του Karting, ενώ πιστεύει πως η εμπειρία του στο FIA Karting Academy του πρόσφερε αρκετή γνώση ώστε να επιλέξει εν τέλει κάτι καινούργιο. Συνεχίζοντας συμπληρώνει πως αν και είναι αρκετά νωρίς του αρέσει πολύ η χωμάτινη επιφάνεια καθώς προσφέρει ταυτόχρονα αρκετή διασκέδαση.

Αλλαγή σελίδας

Δεν παραβλέψαμε να ρωτήσουμε τον νεαρό αθλητή τόσο για τις διαφορές σε σχέση με το Karting, αλλά και για τον νέο του ομαδάρχη Βαγγέλη Σωτήρχο. Ο Αλέξανδρος μας τόνισε πως ελάχιστα πράγματα είναι ίδια όσον αφορά τις δύο αυτές μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η κάθε μία έχει την δική της ιδιαιτερότητα ωστόσο είναι νωρίς για να πω ακόμη σε τι στάδιο βρίσκομαι. Αναφορικά με τον νέο μου ομαδάρχη, έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Τον βλέπω περισσότερο σας φίλο, ο οποίος με βοηθά στο να εξελιχθώ, μου δίνει αρκετές συμβουλές και χαίρομαι που είναι από την πρώτη μέρα στο πλευρό μου.

Αλλαγή σελίδας

Φυσικά δεν μπορούμε να μην τον ρωτήσουμε για τα μελλοντικά του σχέδια και τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει. Κοιτάξτε δεν το κρύβω πως θέλω να είμαι ανταγωνιστικός αλλά από την άλλη μην ξεχνάτε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Σαφώς θέλω να πάρω μέρος σε κάποιον αγώνα ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι το FIA Rally Star, καθώς μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό θα μπορέσω να κάνω το επόμενο βήμα και γιατί όχι να βρεθώ και στους αγώνες Ράλλυ. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά όσους βρίσκονται δίπλα μου, τον Δήμο Λαμιέων, το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Α.Λαμίας, το Karellis Group, την ομάδα μου Sotirchos Sotirchos Engineering και φυσικά εσάς τους 4Τροχούς.

Αλλαγή σελίδας

Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε στον νεαρό Αλέξανδρο Παπαευθυμίου καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα και ελπίζουμε το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας, καθώς ο Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα._ Γ. Τ.

Αλλαγή σελίδας

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 2007 και σήμερα, είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου. Αποφοιτώντας στα 9 του χρόνια απο την σχολή Speed Kart Academy, ο Αλέξανδρος κάνει τα πρώτα του βήματα στους αγώνες Karting. Ένα χρόνο αργότερα το 2017 σε ηλικία 10 ετών κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος στην κατηγορία mini (8-10 ετών). Το 2020 στέφεται πρωταθλητής στην κατηγορία Junior με την ομάδα της GSR Team. Ένα χρόνο μετά ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου κάνει το ντεμπούτο του σε διεθνή διοργάνωση καθώς εκπροσωπεί την Ελλάδα στο FIA Karting Academy Trophy 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου μπορείτε να βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/al66pilot

Αλλαγή σελίδας

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Σωτήρχο

Είναι γεννημένος το 1988 στο Καπανδρίτι Αττικής, από μικρός ήταν λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου επηρεασμένος και από τον οικογενειακό κύκλο. Έχει τελειώσει το πτυχίο και μεταπτυχιακό του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Μ.Βρετανία. Πέρα από τους αγώνες με τα buggy έχει εμπλακεί και σε αγώνες αυτοκινήτου ως συνοδηγός του Φίλων Παπαδόπουλου με ένα Peugeot 206. Αρχίζοντας η κατασκευή των buggy ήταν καθαρά ένα hobby αλλά στην πορεία εξελίχθηκε ως κάτι το επαγγελματικό και για αυτό δημιουργήθηκε η Sotirchos Engineering η οποία εδρεύει στο Πολυδένδρι Αττικής.

Πληροφορίες για την Sotirchos Engineering μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: https://www.sotirchosengineering.com/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/SotirchosEngineering/?ref=page_internal

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • EKO Racing Dirt Games
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ