top icon
Formula 1

Formula 1 – GP Μονακό: Ο Charles Leclerc ταχύτερος στο FP1

O Charles Leclerc ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP του Μονακό, μπροστά από τους Sergio Perez και Carlos Sainz.

Το ξεχωριστό Grand Prix του Μονακό ξεκίνησε χωρίς αλλαγές ως προς τους πρωταγωνιστές. Στο FP1 είδαμε και πάλι τις Ferrari και Red Bull να μάχονται για τις πρώτες θέσεις, με τον Charles Leclerc να είναι αυτός που ξεκίνησε καλύτερα από όλους τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο GP του Μονακό. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος όλων έχοντας ελάχιστα πίσω του τον Sergio Perez και τον Carlos Sainz.

Formula 1

Πως κύλησε το FP1

Όλοι οι πιλότοι, ξεκίνησαν άμεσα να πραγματοποιούν χρονομετρημένες προσπάθειες καθώς η συλλογή δεδομένων είναι πολύτιμη για τις ομάδες στο εν λόγω GP, μην ξεχνάμε πως τα νέα μονοθέσια επισκέπτονται το Πριγκιπάτο του Μονακό για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι οδηγοί στα πρώτα στάδια της διαδικασίας χρησιμοποίησαν τη σκληρή γόμα της Pirelli, πλην των δύο οδηγών της Ferrari οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην F1-75 τη μεσαία γόμα.

Αμφότεροι μετά από δέκα λεπτά είχαν σημειώσει το «1-2» για την ιταλική ομάδα, με τον Charles Leclerc να είναι ελάχιστα μπροστά από τον teammate του Carlos Sainz. Πίσω τους ο Max Verstappen είχε σημειώσει τον τρίτο χρόνο, με τον Ολλανδό να χρησιμοποιεί ωστόσο τη σκληρή γόμα.

Formula 1

Έχοντας πλησιάσει τα 20 λεπτά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, θα είχαμε αλλαγή στην κατάταξη των χρόνων. O Max Verstappen κατάφερε να ανέβει με την RB18 στην πρώτη θέση έχοντας τη σκληρή γόμα, ενώ πίσω του οι Charles Leclerc και Carlos Sainz με τη μεσαία γόμα είχαν πετύχει το δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Λίγο αργότερα ένα μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο της Haas του Mick Schumacher θα έφερνε την κόκκινη σημαία στη διαδικασία.

Formula 1

Μετά την γρήγορη απομάκρυνση της Haas, οι πιλότοι βγήκαν και πάλι στην πίστα για να συνεχίσουν τις χρονομετρημένες προσπάθειες τους. Ο Ολλανδός πρωταθλητής ο οποίος ήταν στην κορυφή των χρόνων είδε τον Lando Norris να πετυχαίνει τον ταχύτερο γύρο με τη McLaren, με τον George Russell να ακολουθεί στην τρίτη θέση παρά το έντονο πρόβλημα του porpoising (φαινόμενο του δελφινισμού) που αντιμετώπισε στην W13.

Formula 1

Με τα λεπτά να περνούν και με την πίστα να βελτιώνεται συνεχώς οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν ταχύτατα. Ο Max Vesrtappen ήταν αυτός που 18 λεπτά πριν πέσει η καρό σημαία στο FP1 ανέβηκε εκ νέου στην πρώτη θέση με τον teammate του Sergio Perez να τον ακολουθεί κατά πόδας. Τα επόμενα λεπτά θα είχαμε και πάλι αλλαγή στην κορυφή καθώς ήταν η σειρά του Charles Leclerc να περάσει στην πρώτη θέση με 11 λεπτά να απομένουν για την λήξη της διαδικασίας στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Formula 1

Ο Μονεγάσκος με τον χρόνο που πέτυχε, κατάφερε να ολοκληρώσει το FP1 στην πρώτη θέση, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον εντός έδρα αγώνα. Πίσω του στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με τη Red Bull. Ο Μεξικανός ο οποίος δήλωσε πως έχει ως στόχο τη νίκη, ήταν μόλις 39 χιλιοστά αργότερος από τον Leclerc. Την τριάδα συμπλήρωσε ο δεύτερος οδηγός της Ferrari Carlos Sainz. Ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να κάνει έναν απροβλημάτιστο αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Formula 1

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε το FP1 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Max Verstappen με τη δεύτερη Red Bull. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Lando Norris ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα θέμα υγείας αν και δεν είδαμε αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του. Ο Γάλλος οδηγός της AlphaTauri Pierre Gasly, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP του Μονακό στην έκτη θέση.

Formula 1

Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, με τον Αυστραλό να βρίσκεται υπό πίεση, καθώς υπάρχουν φήμες πως θα αντικατασταθεί από την ομάδα της McLaren. Στην όγδοη θέση του FP1 βρέθηκε ο George Russell, ο οποίος είχε και πάλι θέμα με τις αναπηδήσεις του μονοθεσίου του.

Formula 1

Ο Sebastian Vettel, έφερε την Aston Martin στην ένατη θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο απογοητευμένος για ακόμη μία φορά Lewis Hamilton. Ο Βρετανός πολλές φορές κατά τη διάρκεια του FP1, δήλωσε πως οι αναπηδήσεις της W13 του «τρελαίνουν» το μυαλό.

Η δράση στο GP του Μονακό συνεχίζεται με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών οι οποίες διεξάγονται στις 18:00 ώρα Ελλάδος._ Γ. Τ.

Formula 1

Το πρόγραμμα του GP Μονακό θα μεταδίδεται ζωντανά από την ΕΡΤ, την Cosmote TV Sport5HD και μέσα από την πλατφόρμα F1 TV Pro.

Πρόγραμμα Grand Prix De Monaco (ώρες Ελλάδος)
Σάββατο 28 Μαΐου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 14:00-15:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 17:00-18:00
Κυριακή 29 Μαΐου
Αγώνας: 16:00

www.formula1.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FORMULA 1, FERRARI, RED BULL, MCLAREN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Formula 1
  • Formula 1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ