top icon
Επικαιρότητα

Η VW Truck & Bus μετονομάζεται σε Traton Group

Μία απόφαση που δεν περιορίζεται απλά και μόνο στην αλλαγή ονόματος του κλάδου φορτηγών και λεωφορείων του Ομίλου VW.

Ο γερμανικός όμιλος θα μετονομάσει πολύ σύντομα το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων, τη γνωστή VW Truck & Bus, σε Traton Group καθώς προετοιμάζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια για την παγκόσμια επέκτασή του στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Truck & Bus, Andreas Renschler, το νέο εμπορικό σήμα θα δώσει στο νέο «σχήμα» μια ξεχωριστή ταυτότητα από τη μητρική εταιρεία.

Η VW Truck & Bus ενσωματώνει στους κόλπους της τις MAN και Scania συμμετέχοντας συγχρόνως στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής φορτηγών Navistar στα πλαίσια της προσπάθειας του ομίλου να αντιπαρατεθεί στις ΗΠΑ απέναντι στις Daimler και Volvo.

Θυμίζουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ο κλάδος των φορτηγών και λεωφορείων του VW Group να εισέλθει ως ανεξάρτητη εταιρεία στις διεθνείς χρηματαγορές ούτως ώστε να αντληθούν επιπλέον κεφάλαια. Εντούτοις, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι ιθύνοντές της, αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί μέσα στο 2018.

Η αλλαγή ονόματος της VW Truck & Bus σε Traton Group θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η εταιρεία.

Όλα τα παραπάνω έρχονται στο φως ένα μόλις 24ωρο μετά την επισημοποίηση της πρόθεσης του VW Group να συνεργαστεί με την Ford στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ