top icon
Αγώνες

18η Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος, 26 & 27 Σεπτεμβρίου – με 70 συμμετοχές

Η 18η Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda στις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Στα ανατολικά παράλια της Εύβοιας, στην όμορφη κωμόπολη της Κύμης, θα διεξαχθεί η 18η Ανάβασης Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος , η οποία αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda στις 26-27 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας και φέτος είναι αφιερωμένος στον αδερφό του Πρωταθλητή, Μάριου Ηλιόπουλου, Γιάννη, έχοντας πάρει και το όνομά του.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας Covid-19, η 18η Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος, προσέλκυσε 70 συμμετοχές δείχνοντας για ακόμη μια φορά την δυναμική που υπάρχει στον θεσμό.


Δείτε και κατεβάστε στον υπολογιστή σας τις συμμετοχές, που θα τις βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο PDF στο τέλος του άρθρου.


‘Οσον αφορά στο κομμάτι των αγωνιζόμενων, θετικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν ποιοτικές συμμετοχές σε όλες τις ομάδες, με τις μάχες στην διαδρομή των 2,85 χιλιομέτρων και των 52 στροφών να αναμένονται συγκλονιστικές. Για τον πρώτο γύρο Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, 9 οδηγοί θα μονομαχήσουν για την επικράτηση στην απαιτητική διαδρομή. Σειρά έχει η Ομάδα Ν, με 10 συμμετοχές, οι οποίες θα προσπαθήσουν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους. Την σκυτάλη παίρνει η Ομάδα Α, στην οποία συναντάμε 14 οδηγούς οι οποίοι θα μας προσφέρουν έντονες μονομαχίες και πολύ μικρές διαφορές.

Η Ομάδα Ε, αποτελείται από 11 μονομάχους, που θα ξεχωρίσουν με τα εντυπωσιακά τους περάσματα, με την Ομάδα της Formula Saloon, να έχει την μερίδα του λέοντος από πλευράς συμμετοχών, συγκεντρώνοντας 15 ισχυρά αγωνιστικά τα οποία έχουν ως μόνο στόχο τις απόλυτες επιδόσεις! Τον επίλογο θα γράψουν οι 11 συμμετοχές της Κατηγορίας των Ιστορικών Αυτοκινήτων, ανάμεσα στα οποία συναντάμε αγωνιστικά αυτοκίνητα με σπουδαία ιστορία. Η 18η Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος, θα μεταδοθεί σε ζωντανά για τους λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού από την σελίδα του Sportal TV.

Η 18η Ανάβαση Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων. Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Για ακόμη μια φορά αρωγοί και συνοδοιπόροι στην επιτυχία του αγώνα είναι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον αγώνα και την σημασία που έχει ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός για την ευρύτερη περιοχή και μέσα από τις δηλώσεις τους:

Φάνης Σπανός – Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σας καλωσορίζουμε για μία ακόμη φορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Κύμη για την ανάβαση – θεσμό που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε! Όπως γνωρίζετε, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μηχανοκίνητο αθλητισμό με πολλές και σημαντικές διοργανώσεις και ευχόμαστε να τον απολαμβάνετε πάντα και εσείς, με ασφάλεια και επιτυχίες, εδώ στον όμορφο τόπο μας, τη Στερεά Ελλάδα!

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου – Αντιδήμαρχος Κύμης, Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού

 Η 18η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” είναι γεγονός! Μια Ανάβαση θεσμός, που όμως δυστυχώς δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες λόγω της πανδημίας, παρόλο που έχουμε και ρεκόρ συμμετοχών. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για πρώτη φορά δεν στηρίζει οικονομικά την όλη διοργάνωση, βάσει απόφασης του δημάρχου, σεβόμενοι και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για καμιά επιχορήγηση κάθε είδους διοργάνωσης-εκδήλωσης αθλητικής ή μη για την προστασία της εξάπλωσης του κορονοϊού, για αυτό και η φετινή Ανάβαση γίνεται με την πλήρη στήριξη της ΟΜΑΕ. Φυσικά πρώτο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των αγωνιζομένων και σε αυτό το κομμάτι δεν θα μπορούσαμε να μην είμασταν παρόντες.

Για το λόγο αυτό,σε συνεννόηση με την περιφέρεια, ασφαλτοστρώθηκαν αρκετά τμήματα του δρόμου και τους ευχαριστώ θερμά για την στήριξη. Θέλω να επιστήσω την προσοχή στον κόσμο που τυχόν να παρευρεθεί στην διαδρομή, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις και την χρήση μάσκας ακόμα και που θα βρίσκονται σε ανοιχτό μέρος. Κλείνοντας, καλωσορίζω ξανά στην όμορφη Κύμη μας όλους τους αγωνιζόμενους, του διοργανωτές και όλους όσους συμβάλλουν σε αυτό το γεγονός για την περιοχή μας και εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο αγώνα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ης Ανάβασης Κύμης Γιάννης Ηλιόπουλος

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00-12:00 Γραμματεία Τ.Ε./ Pits Λιμάνι

Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00-12:00 Γραμματεία Τ.Ε./ Pits Λιμάνι

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:30 Γραμματεία Τ.Ε./ Pits Λιμάνι

Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:45 Γραμματεία Τ.Ε./ Pits Λιμάνι

Υποχρεωτική ενημέρωση αγωνιζομένων: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00 Έξοδο των Pits

Κλείσιμο δρόμου: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:30

Χρονομετρημένες δοκιμές: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:15

Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30

Tελικός Τεχνικός: Έλεγχος Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη του 2ου σκέλους , στον χώρο του Parc Fermé

Δημοσίευση προσωρινών αποτελεσμάτων: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:30

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, Κεντρική πλατεία Κύμης, μετά την λήξη του αγώνα

Anavasi Kimis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ