Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Εν αμφιβόλω τίθεται και το GP ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού

Οι τοπικές αρχές στο Τέξας των ΗΠΑ κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την τέλεση του πρώτου αγώνα για το 2020 στο Circuit Of The Americas, στις 5 Απριλίου.

Ο δήμαρχος του Austin, Steve Adler, παρουσία του δικαστή της κομητείας Travis, Sarah Eckhardt, στην οποία υπάγεται η πίστα Circuit Of The Americas, η οποία ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2020 αλλά τελικά τον… πρώτο μετά την απόφαση για ακύρωση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Κατάρ και την αναβολή του GP Ταϊλάνδης, έθεσαν χθες την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των εύλογων ανησυχιών που έχουν προκύψει μετά την εξάπλωση του ιού Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε, όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να παραστούν πάνω από 2.500 άτομα ακυρώνονται, εκτός αν οι εκάστοτε οργανωτές τωντελευταίων αποδείξουν στους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς ότι θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα που είναι σε θέση να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού.

Μέχρι στιγμής στο Τέξας υπάρχουν τουλάχιστον 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά κανένα έως τώρα στο Austin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή του MotoGP έδωσε στη δημοσιότητα ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα αγώνων για το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το GP ΗΠΑ, αλλά και το GP Ταϊλάνδης, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει τελικά στις 4 Οκτωβρίου. Ως απόρροια της εν λόγω «μετάθεσης», το GP στην Aragon της Ισπανίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 4 Οκτωβρίου, «μετακομίζει» στις 27 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά το αγώνα στο Misano της Ιταλίας.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου