Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Καμπάνα 18 μηνών στον Andrea Iannone για χρήση παράνομων ουσιών

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον Ιταλό αναβάτη της Aprilia, με την FIM να επιβάλλει στον Andrea Iannone ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες διάρκειας 18 μηνών.

Παρά την επίσημη παραδοχή ότι ο Andrea Iannone δεν έλαβε εν γνώσει του την απαγορευμένη ουσία – αντιθέτως, μετά τις σχετικές ακροάσεις και έρευνες η λήψη των στεροειδών απεδείχθη ότι έγινε ακούσια, μέσω τροφής που έλαβε ο αναβάτης κατά την παραμονή του πέρσι στην Ασία εν όψει του GP Μαλαισίας – η FIM επέβαλε στον 31χρονο Ιταλό μία εξαιρετικά αυστηρή ποινή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στον Andrea Iannone επεβλήθη ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες διάρκειας 18 μηνών.

Χρονική αφετηρία για την εφαρμογή της ως άνω ποινής είναι η 17η Δεκεμβρίου 2019 και λήξη της η 16η Ιουνίου 2021.

Θυμίζουμε πως εξαιτίας της εκκρεμούσης ακροαματικής διαδικασίας, ο Ιταλός αναβάτης δεν έλαβε μέρος στις επίσημες δοκιμές των ομάδων του MotoGP που έλαβαν χώρα σε Μαλαισία και Κατάρ εν όψει της φετινής σεζόν.

Ο Andrea Iannone έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την ως άνω απόφαση μέσα στις επόμενες 21 μέρες – ωστόσο, δεδομένων των τρεχουσών εξελίξεων, η σχετική ακρόαση-αίτηση στην ΚΑΣ είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί.

Η ομάδα της Aprilia εξέφρασε μέσω του επικεφαλής της, Massimo Rivola, την πλήρη υποστήριξη της στο πρόσωπο του αναβάτη της δηλώνοντας «προβληματισμένη» για την απόφαση να επιβάλουν στον Andrea Iannone μία τόσο αυστηρή ποινή.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου