Αγώνες Αγώνες

MotoGP: O Valentino Rossi και επίσημα στην Petronas Yamaha SRT το 2021

Η Yamaha επιβεβαίωσε και επίσημα αυτό που όλοι ήδη γνώριζαν: ο Valentino Rossi θα συνεχίσει την καριέρα του στο MotoGP για έναν τουλάχιστον χρόνο μεταπηδώντας για το 2021 στο στρατόπεδο της Petronas Yamaha SRT.

H Yamaha επιβεβαίωσε προ ολίγου με επίσημη ανακοίνωσή της την ανανέωση της εμπιστοσύνης της στο πρόσωπο του εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi, ο οποίος το 2021 θα αγωνίζεται, όπως όλοι ήδη γνώριζαν, με τα χρώματα της Petronas Yamaha SRT.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Yamaha, Lin Jarvis, δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που ο Valentino θα παραμείνει στο MotoGP για ένα ακόμη χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι οι οπαδοί του θεσμού αισθάνονται το ίδιο.

«Αυτή η τελευταία σεζόν του Valentino Rossi με την Yamaha Team είναι η 25η του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η 15η χρονιά του με την Yamaha.

«Από νωρίς διαβεβαιώσαμε τον Valentino ότι, αν παραμείνει στο MotoGP για το 2021, η Yamaha θα συνεχίσει να του παρέχει πλήρη υποστήριξη και μία εργοστασιακή YZR-M1.

«Είχα δηλώσει παλαιότερα ότι αυτή η σεζόν, η οποία επηρεάστηκε από τον Covid-19, δεν θα ήταν η κατάλληλη χρονιά για έναν εμβληματικό αναβάτη να ολοκληρώσει την καριέρα του. Οπότε είναι υπέροχο που αποφάσισε να συνεχίσει για τουλάχιστον μια ακόμα σεζόν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Petronas Yamaha για τον ενθουσιασμό και την πλήρη συνεργασία της να καλοσωρίσουν τον Valentino στην ομάδα τους.»

Από τη μεριά του, ο «Γιατρός» δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω το 2021 με την Petronas Yamaha. Σκέφτηκα πολλά πριν πάρω αυτήν την απόφαση, γιατί η πρόκληση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Για να είσαι στην κορυφή του MotoGP πρέπει να δουλέψεις πολύ και σκληρά, να μαθαίνεις κάθε μέρα και να ζεις τη ζωή ενός αθλητή - αλλά μου αρέσει ακόμα και θέλω ακόμα να οδηγώ.

«Στο πρώτο εξάμηνο του έτους έκανα την επιλογή μου και μίλησα με τη Yamaha, η οποία συμφώνησε μαζί μου. Μου είπαν ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε θέση για μένα στην εργοστασιακή ομάδα, τόσο μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα όσο και η αντίστοιχη υποστήριξη ήταν εγγυημένες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μετακόμισα στην Petronas Yamaha SRT. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μία κορυφαία ομάδα. Είναι πολύ σοβαροί και πολύ καλά οργανωμένοι. Για φέτος άλλαξα επίσης τον αρχιμηχανικό μου και είμαι πολύ χαρούμενος με τον David.

«Θα είναι ωραίο να έχω ομόσταβλό μου τον Franco, καθώς είναι ένας αναβάτης της Ακαδημίας VR46. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε ωραία πράγματα.»

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου