Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Αναβολή/ακύρωση αγώνων σε Formula E, WEC, ERC λόγω κορονοϊού

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τον κορονοϊό, με σειρά διεθνών θεσμών να αναβάλλουν ή ακυρώνουν τους επερχόμενους αγώνες τους.

Τα τελευταία γεγονότα με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 και τον χαρακτηρισμό του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσουν και το παγκόσμιο motorsport. Ήδη, θεσμοί όπως Formula E, WEC και ERC έχουν προβεί σε ανακοινώσεις αναβολής ή ακύρωσης των επόμενων αγώνων.

Ένας θεσμός που επηρεάζεται άμεσα από τον κορονοϊό, είναι η Formula E, καθώς διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές εντός πόλεων. Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν τους διοργανωτές της Formula E να επεξεργάζονται σχέδιο διακοπής για τους 2 επόμενους μήνες. Ήδη, έχουν αναβληθεί τα E-Prix σε Σανυά (Κίνα), Ρώμη (Ιταλία) και Τζακάρτα (Ινδονησία), ενώ αναμένεται να μη διεξαχθούν οι αγώνες σε Σεούλ (Νότια Κορέα) και Παρίσι (Γαλλία). Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Formula E δε θέλει να επηρεάσει τη διεξαγωγή του εναρκτήριου αγώνα της Formula 1, το ερχόμενο τριήμερο, στην Αυστραλία.

Ακόμη, ακύρωση υπάρχει και στα 1000 μίλια του Sebring, που είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο τριήμερο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). Ο αγώνας στη φημισμένη πίστα της Florida δε θα διεξαχθεί, μετά την απαγόρευση που εξέδωσαν οι Η.Π.Α., μέσω της οποίας απαγορεύθηκε για τις επόμενες 30 ημέρες, η είσοδος στη χώρα, πολιτών από 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, αναβολή είχαμε και στον εναρκτήριο αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), που είχε προγραμματιστεί για τις 26-28 Μαρτίου, στις Αζόρες της Πορτογαλίας. Η νέα ημερομηνία του αγώνα, αναμένεται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου