Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Dakar: Προς ειδική άδεια για τη διεξαγωγή του αγώνα

Αν και οι εξελίξεις σχετικά με το Dakar τρέχουν, φαίνεται πως η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα χορηγήσει ειδική άδεια σε συμμετέχοντες και ομάδες, ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.

H επιβολή απαγόρευσης διεθνών πτήσεων για μια εβδομάδα με πιθανότητα επέκτασης για ακόμη μία, καθώς και το κλείσιμο συνόρων από στεριά και θάλασσα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα στις αρχές του έτους, φάνηκε να θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη διοργάνωση του Dakar.

Αν και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να δώσει εξαίρεση σε όσους ταξιδιώτες βρεθούν στη χώρα, λόγω του μεγάλου αγώνα αντοχής. Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και όπως αναφέραμε και χθες, η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Marseille

Με βάση δημοσίευμα του DirtFish, η Amaury Sport Organization (ASO) που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Dakar, αναζητεί τρόπους μεταφοράς για αγωνιζόμενους και στελέχη του αγώνα στη Σαουδική Αραβία, αφού τα 679 οχήματα που συμμετέχουν, έχουν ήδη μεταφερθεί στη Jeddah από τη Μασσαλία, με πλοίο.

Εφόσον το Dakar διεξαχθεί κανονικά, θα τηρηθεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Όλοι οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό τεστ PCR, 96 ώρες πριν από την άφιξη στη Σαουδική Αραβία. Μόλις βρεθούν εκεί, θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση για 48 ώρες.

Σημειωτέον, πως το bivouac του Dakar θα διαμορφωθεί ως “φούσκα”. Αρχικά, για την είσοδο σε αυτό θα απαιτείται δεύτερο αρνητικό τεστ, ενώ συνολικά στον χώρο θα μπορούν να βρεθούν έως 2.400 άτομα ανά ημέρα, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου