top icon
Διεθνείς αγώνες

Επόμενη πρόκληση για τον Ανδρέα Λασκαράτο: η Monza!

Επιστροφή στη δράση για τον Ανδρέα Λασκαράτο, που αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίζεται στον τέταρτο γύρο της σεζόν του 2021 για τον ανταγωνιστικό θεσμό του European Le Mans Series.

Μετά τις ατυχίες στους 4ωρους αγώνες του Red Bull Ring στην Αυστρία και του Paul Ricard στη Γαλλία, ο Έλληνας οδηγός και η ομάδα του, 1AIM Villorba Corse, στοχεύουν στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα!

«Ταξιδέψαμε στη Μόντσα όντας πολύ επιφυλακτικοί μετά από τις ατυχίες των προηγούμενων αγώνων. Όμως έχουμε πολλή εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα. Έχουμε κάνει δοκιμές και έχουμε εντοπίσει τις λύσεις τα όποια κακώς κείμενα αντιμετωπίσαμε πριν τη σύγκρουση που μας έθεσε εκτός αγώνα στο Red Bull Ring και την αστοχία της ζάντας στο Paul Ricard. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», δήλωσε ο Λασκαράτος.

Η 1AIM Villorba Corse αγωνίζεται «εντός έδρας», σε μία ακόμα πίστα στο καλεντάρι του ELMS που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1. Η Monza έχει μήκος 5.793 μέτρα, περιλαμβάνει τρία chicane, τρεις δεξιές καμπές και φέρει τον τίτλο «Ναός της Ταχύτητας». Ποιες είναι όμως οι απαιτήσεις για τα πρωτότυπα των αγώνων αντοχής και ειδικά της κατηγορίας LMP3;

Λασκαράτο

«Η ιδιαιτερότητα των LMP3 είναι πως παρότι έχουν πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση, έχουν αυξημένο βάρος. Όπως σε όλες τις κατηγορίες, είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθεί η ιδανική ισορροπία, ανάμεσα στην μέγιστη τελική ταχύτητα αλλά και τα απαιτούμενα επίπεδα πρόσφυσης για τις στροφές. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι», τόνισε ο 35χρονος.

Στο grid θα παραταχθούν 44 αυτοκίνητα 31 ομάδων, με τους 127 οδηγούς να εκπροσωπούν 32 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18, με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Λασκαράτο

Στόχος είναι φυσικά το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα. Ειδικά μετά τις ατυχίες των προηγούμενων αγώνων, μία επιτυχία στις 4 Ώρες της Μόντσα θα αποτελέσει «καύσιμο» για την υπόλοιπη σεζόν.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έχω ένα καλό αποτέλεσα. Θα ορίσει πολλά πράγματα για το μέλλον και δεν έχουμε πλέον περιθώρια για ένα ατυχές αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό, κάθε μας σκέψη, κάθε μας προσπάθεια είναι αφιερωμένη στην επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος στη Monza», τόνισε ο Ανδρέας που δούλεψε εντατικά στον προσομοιωτή, ώστε να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος στο θρυλικό σιρκουί του Ιταλικού Βορρά.

Λασκαράτο

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

Το πρόγραμμα του τριημέρου:
Παρασκευή 9/7, 14.00 ώρα Ελλάδας, Free Practice 1
Παρασκευή 9/7, 18.00 ώρα Ελλάδας, Bronze Driver Collective Test
Σάββατο 10/7, 09.45 ώρα Ελλάδος, Free Practice 1
Σάββατο 10/7, 14.45 ώρα Ελλάδος, Qualification LMP3
Κυριακή 11/7, 12.00 ώρα Ελλάδος, Race

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ