Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Ετοιμάζεται διεθνές ράλλυ στην Εσθονία τον Ιούλιο

Η Εσθονική Ένωση Αγώνων Αυτοκινήτου ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός ράλλυ που θα πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας όσον αφορά στον κορονοϊό, με στόχο την προσέλκυση των κορυφαίων οδηγών του WRC.

Μπορεί πριν από μερικούς μήνες να είχαμε την ανακοίνωση πως το Ράλλυ Εσθονίας, που επί δύο χρόνια υπήρξε promotional event του WRC, δε θα διεξαχθεί, ωστόσο σημερινή ανακοίνωση από την Εσθονική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, αλλάζει τα δεδομένα.

Η Διοικούσα Αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα της Βαλτικής, προτίθεται να διοργανώσει έναν αγώνα τον ερχόμενο Ιούλιο. Το ράλλυ θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υγειονομικές προδιαγραφές και θα τηρεί όλoυς τους περιορισμούς που προβλέπονται, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων, αναφορικά με πιθανή διασπορά του COVID-19.

Το επίκεντρο του αγώνα, που θα έχει διαφοποιημένη δομή, θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Otepaa, νότια του Tartu, που αποτελούσε το κέντρο του Ράλλυ Εσθονίας τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος των διοργανωτών, είναι έχοντας πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, να δημιουργήσουν επί της ουσίας την επανεκκίνηση των αγώνων ράλλυ σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, στόχος τους είναι η προσέλκυση κορυφαίων εργοστασιακών συμμετοχών του WRC, προεξαρχόντων φυσικά των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Ott Tanak-Martin Jarveoja.

Rally Estonia

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Εσθονική Ένωση Αγώνων Αυτοκινήτου διοργανώνει ένα υψηλού επιπέδου ράλλυ, με νέα δομή, στους θρυλικούς δρόμους της Otepaa. Οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες περιορισμούς και το επαρκές άνοιγμα των [Εσθονικών] συνόρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματισμένων αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν πραγματοποιήθηκε φέτος. Λόγω των δύσκολων συνθηκών, η Ένωση αναζητά ευκαιρίες να συνεχίσει τις συντονισμένες αγωνιστικές δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Η σημασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τους ανθρώπους της Εσθονίας σήμερα δε μπορεί να υποτιμηθεί – αυτό επιβεβαιώνεται από την προσοχή που χαίρουν από τα Μέσα τον τελευταίο καιρό οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ott Tanak και Martin Jarveoja.

Έχουμε εργαστεί ώστε να διασφαλίσουμε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα, με την παρουσία κορυφαίων οδηγών του WRC, στην Otepaa.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές συνθήκες στο πλαίσιο των υγειονομικών απαιτήσεων και των οικονομικών ευκαιριών, ώστε να προσφέρουμε μια νέα και διαφορετική εμπειρία αγωνιστική εμπειρία τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στο κοινό.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την πρόληψη εξάπλωσης του ιού και το διεθνές αγωνιστικό ημερολόγιο, ώστε να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου.”

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ως βασική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχει προβλεφθεί το διήμερο 24-25 Ιουλίου, ενώ ως εναλλακτική ημερομηνία, ορίζεται το διήμερο 7-8 Αυγούστου, που συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Φινλανδίας. Αυτό, επιβεβαιώνει πως η πραγματοποίηση του φινλανδικού αγώνα στο πλαίσιο του WRC, θεωρείται αμφίβολη.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου