Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Με το ηλεκτρικό I.D. R συμμετέχει η VW στο φετινό Pikes Peak

Η VW αποκάλυψε σήμερα το ηλεκτρικό αγωνιστικό της πρωτότυπο με το οποίο θα συμμετάσχει στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak για το 2018.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2017 σας είχαμε για πρώτη φορά αποκαλύψει την απόφαση της VW να συμμετάσχει στο Pikes Peak του 2018 μ’ ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο (δείτε περισσότερα εδώ). Σήμερα, έξι μήνες μετά, ήρθε η ώρα για την πλήρη αποκάλυψή του, υπό τη σκέπη της προφανούς για τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας ονομασίας I.D. R. Το εν λόγω πρωτότυπο, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη συμμετοχή της εταιρείας στη φετινή αμερικανική ανάβαση του Pikes Peak των 12,42 μιλίων και των 156 στροφών κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν στον εμπρόσθιο και έναν στον πίσω άξονα- που προσδίδουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης αποδίδοντας 680 ίππους και ροπή 650 Nm. Αν τα νούμερα αυτά δεν σας εντυπωσιάζουν, σημειώστε πως το συνολικό βάρος της κατασκευής δεν υπερβαίνει τα μόλις 1.100 κιλά εξασφαλίζοντας στο I.D. R επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,25 δλ., επίδοση καλύτερη και από εκείνη των μονοθεσίων της F1.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ι.D. R διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχει κατασκευάσει η ίδια η VW, με το 20% της ενέργειας που θα αποθηκευτούν κατά τη διάρκεια του αγώνα να προέρχεται από το προηγμένο σύστημα ανάκτησης με το οποίο συνοδεύεται η διάταξη των κινητήριων μονάδων του.

Διαβάστε επίσης: Η VW έχει στόχο το ρεκόρ στo Pikes Peak του 2018

Στόχος της VW αλλά και του πολύπειρου οδηγού Romain Dumas που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του I.D. R είναι η κατάρριψη του ρεκόρ των 8 λεπτών, 57 δλ. και 118 χλστ. που κατέχει στο συγκεκριμένο τερέν στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2016 ο Rhys Millen με το Drive e0 PP100. Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι το απόλυτο ρεκόρ κατέχει ο Sebastien Loeb (8:13.878) από το 2013 με το Peugeot 208 T16 Pikes Peak.

«Οι πελάτες πάντα επωφελήθηκαν από τις εξελίξεις που έγιναν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και αναμένουμε να λάβουμε τις πιο πρόσφατες και να τις χρησιμοποιήσουμε στα μελλοντικά μοντέλα I.D. της εταιρείας μας», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της VW.

Μάλιστα, ο αγωνιστικός διευθυντής της VW Motorsport, Sven Smeets, δήλωσε πως στο μέλλον η εταιρεία θα παρουσιάσει κι άλλα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η τελευταία φορά που η VW συμμετείχε στο Pikes Peak ήταν την τριετία 1985-1987 με ένα δι-κινητήριο Golf, το οποίο απέδιδε πάνω από 652 ίππους.

Ο φετινός αγώνας πραγματοποιείται στις 24 Ιουνίου._Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου