top icon
Διεθνείς αγώνες

Με το βλέμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country Bajas η επίσημη παρουσίαση του 10oυ Rally Greece Offroad

Την επίσημη παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad (17-21 Mαΐου) πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα τη Δευτέρα 20 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο Τύπου του νέουκτιρίου διοίκησης των αγώνων στο Άργος Ορεστικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε λεπτομέρειες για το 10ο Rally Greece Offroad που θα πραγματοποιηθεί 17-21 Μαΐου με έδρα το Άργος Ορεστικό και προσμετρά στο «FIA Cross Country Bajas European Cup», στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Cross Country και στο εθνικό έπαθλο. Μια άριστη διοργάνωση χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς αστερίσκους είναι ο στόχος για το φετινό 10ο Rally Greece Offroad, όπως είπε ο διευθυντής του Κώστας Θεολόγης, καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουνόλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country Bajas. Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Θεολόγης, απαρίθμησε τα οφέλη για τη Δυτική Μακεδονία και συνολικά τη χώρα από τη διεξαγωγή του. Όπως επεσήμανε από το 2014 έως σήμερατο οικονομικό αποτύπωμα για την περιοχή ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όπως επεσήμανε, μόνο το 2022, τα έσοδα για την περιοχή, έφτασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ. Ακολούθως ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Οργανωτική Επιτροπή θέτει ως μελλοντικό στόχο τη συμμετοχή του Rally Greece Offroad στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

Rally Greece Offroad

Το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει

Τετάρτη 17/5
Ελεύθερες Δοκιμές σε διαδρομή 4 χλμ. πλησίον αεροδρομίου Άργους Ορεστικού
Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους του αγώνα FIA
Εκδήλωση καλωσορίσματος στο Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού

Πέμπτη 18/5
Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για αγωνιζόμενους όλων των αγώνων
Επίσημες Δοκιμές – Shakedown μήκους 5 χλμ. πλησίον χωριού Βέλος
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών
Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή – Prologue, μήκους 20 χλμ. στο χωριό Ασπροκκλησιά
Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού

Rally Greece Offroad

Παρασκευή 19/5
Διεξαγωγή 1ου Σκέλους του αγώνα με συνολικό μήκος 467 χλμ. εκ των οποίων 315 χλμ. να είναι Ειδικές Διαδρομές

Σάββατο 20/5
Διεξαγωγή του 2ου Σκέλους με συνολικό μήκος 330 χλμ. εκ των οποίων 205 χλμ. Ειδικών Διαδρομών.
Λήξη του αγώνα FIA και Απονομή Επάθλων στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού

Κυριακή 21/5
3ο Σκέλος για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Συνολικό μήκος 165 χλμ. με 103 χλμ. να αποτελούν Ειδικές Διαδρομές.
Λήξητου 10ου Rally Greece Offroad και Απονομή Επάθλων για το Εθνικό έπαθλο και τον αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος στο Πάρκο του Άργους Ορεστικού.

Rally Greece Offroad

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν,μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ηαντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου,εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, χορηγοί και υποστηρικτές αλλά και εθελοντέςτου αγώνα και πολίτες της περιοχής.

«Αξίζουν πολλά μπράβο στην οργανωτική επιτροπή για τη σταθερή προσήλωση στη διαρκή αναβάθμιση του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα καταφέρει να καταστεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIA μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως άλλωστε όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καλωσορίζοντας την επίσημη παρουσίαση του αγώνα μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και συμπλήρωσε «διοργανώσεις όπως αυτή δίνουν το έναυσμα ώστε να αναπτυχθεί ο εθνικός στρατηγικός σκοπός του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας, στόχοι που στο υφυπουργείο Τουρισμού βάλαμε πολύ ψηλά».

Rally Greece Offroad

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, τόνισε πως «καλούμε τους Ευρωπαίους και Έλληνες αγωνιζόμενους να ζήσουν το όνειρό τους στον τόπο μας. Είμαι βέβαιος πως και φέτος η διοργάνωση θα είναι απόλυτα πετυχημένη και ο επόμενος στόχος να συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο ημερολόγιο της FIA θα επιτευχθεί».

«Η στήριξη μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αγώνα προβάλλει όχι μόνο το Άργος Ορεστικό, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Η φιλόξενη περιοχή μας, σας καλωσορίζει ελπίζοντας το φετινό γεγονός να προσφέρει έντονες αθλητικές συγκινήσεις αλλά και όμορφες εμπειρίες στους χιλιάδες υποστηρικτές των ομάδων αλλά και τους απλούς θεατές», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, κατά τον χαιρετισμό της σημειώνοντας πως «με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι και θα συνεχίσουν να είναι στη διάθεση των διοργανωτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συντελεί στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναδεικνύει τη συνεργασία των λαών και αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας με επιτυχία».

«Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο μας και τη χώρα συνολικά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε αυτή να φτάσει όσο ψηλότερα είναι αντικειμενικά δυνατό», επεσήμανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, σημειώνοντας παράλληλα πως «Αυτό το μέρος του κόσμου είναι μοναδικό και θέλουμε όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο Rally Greece Offroad να το αποκαλούν σε λίγα χρόνια, όχι απλά προορισμό αλλά κοιτίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Rally Greece Offroad

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω βιντεομηνύματος, στην επίσημη παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad, που διεξήχθη στο Κτήριο Διοίκησης του αγώνα στο Άργος Ορεστικό. Ο κ. Αυγενάκης εξήρε, τόσο την Οργανωτική Επιτροπή, όσο και την Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και τις αποτελεσματικές τους προσπάθειες για την ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα, ο οποίος αποτελεί πλέον σήμα – κατατεθέν της περιοχής του Άργους – Ορεστικού, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα. Ένας αγώνας, που με πολλή δουλειά και υπομονή θα καταφέρει τα επόμενα χρόνια να αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναπτυξιακή δυναμική των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας, που από την πρώτη στιγμή πίστεψε και υπηρετεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός, μέσα από διεθνείς κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά και το RallyGreeceOffroad έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της χώρας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε ακόμη στη μεγάλη σπουδαιότητα της δημιουργίας του υπερσύγχρονου κέντρου διοίκησης, σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, που αποτελεί και την έδρα του αγώνα, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, που η Ελληνική Πολιτεία δημιουργεί μια υποδομή για τις ανάγκες μιας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμισή του. Τέλος, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έφτασε ο καιρός που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποκτά χαρακτήρα και ταυτότητα, ευχήθηκε το 10ο Rally Greece Offroad να καταστεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες διοργανώσεις.

Rally Greece Offroad

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Αυγενάκη
«Αγαπητά Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, φίλες και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας στην παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad. Μιας διοργάνωσης, που έχει ταυτιστεί τόσο με το Άργος Ορεστικό και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά. Αξίζουν πολλά μπράβο στην Οργανωτική Επιτροπή, όχι μόνο για τη φετινή και τις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά για τη σταθερή προσήλωση στην αναβάθμιση του αγώνα. Με πολλή δουλειά και επιμονή, ο αγώνας θα καταφέρει να αποτελεί μέροςτου Παγκόσμιου Κυπέλλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως οραματίζεστε.
Οι μεγάλες διοργανώσεις δίνουν το έναυσμα, ώστε να αναπτυχθεί ο στρατηγικός εθνικός σκοπός του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας,στόχοι που την τελευταία τετραετία βάλαμε ψηλά στην ατζέντα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Μέσω αυτών προβάλλουμε παγκοσμίως την Ελλάδα μας, τα όμορφα τοπία και τους χαρισματικούς ανθρώπους της δίνοντας υπεραξία στο τουριστικό μας προϊόν, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική μας οικονομία και αναβαθμίζοντας την αθλητική κουλτούρα στο σύνολό της.
Πρέπει να αντιληφθούμε πως η φιλοξενία και η υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων έχουν εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές και δυναμική για τον πολιτισμό, την οικονομία,τον τουρισμόκαι τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι το Υφυπουργείο Αθλητισμού εγκαινίασε πέρυσι, την έδρα του αγώνα με ένα υπερσύγχρονο κέντρο διοίκησης 600 τ.μ. που ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 μήνες.Με αυτό τον τρόπο, συμβάλαμε καθοριστικά στην αναβάθμιση του αγώνα, αφού είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Πολιτεία δημιουργεί μια υποδομή για τις ανάγκες μιας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Πιστέψαμε από την αρχή στην αναπτυξιακή δυναμική του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στην προστιθέμενη αξία του στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην προβολή της χώρας μας και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας. Και το κάνουμε πράξη. Με μεγάλες και μικρότερες διοργανώσεις, οι οποίες στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες.Έφθασε ο καιρός ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να αποκτήσει χαρακτήρα, ταυτότητα και υποδομές σύγχρονες και ασφαλείς. Εύχομαι το 10ο Rally Greece Offroad να στεφθεί με επιτυχία και να καταστεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες διοργανώσεις.

Η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του 10ου Rally Greece Offroad ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής στους καλεσμένους στην αίθουσα VIP, όπου υπήρξε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Πληροφορίες και νέα για το 10ο Rally Greece Offroad μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.rallygreeceoffroad.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • rally greece offroad αλυτάρχης Αλέκος Αποστολίδης
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ