19 Νοε 2017

Ολοκλήρωσε τις δοκιμές με την Toyota o Fernando Alonso (+video)

Ο Fernando Alonso δοκίμασε για πρώτη φορά την Toyota TS050 Hybrid, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την επερχόμενη συμμετοχή του στις 24 ώρες του Le Mans.

Στο καθιερωμένο rookie test του WEC στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν οδήγησε ο Ισπανός, για να πάρει μία πρώτη γεύση από το πρωτότυπο των Ιαπώνων. Μαζί του ήταν κι ο οδηγός της Toyota, Sebastien Buemi, με τον οποίον μοιράστηκε το #8 TS050 Hybrid, που κέρδισε μάλιστα τον χθεσινό τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο δύο φορές πρωταθλητής της F1 ολοκλήρωσε τη μέρα με 113 γύρους, σημειώνοντας τον καλύτερό του χρόνο στο απογευματινό σκέλος, με 1:43.013, χρόνος που ήταν 2.7 δλ. πιο αργόw από του πρωτοπόρου της ημέρας, Timo Bernhard, που οδήγησε για τελευταία φορά την Porsche 919 Hybrid. Το πρωί είχε γράψει 37 γύρους μετά το αρχικό shakedown από τον Buemi, ενώ είχε μείνει στο 1:43.709.

Το πρόγραμμα του 36χρονου οδηγού της McLaren αποτελείτο το πρωί από αρκετά πυκνά runs, ενώ το απόγευμα έκανε 9 ξεχωριστά stints των 8-9 γύρων.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Πιστεύω πως οι δοκιμές με ένα LMP1 είναι πάντα ευχάριστο για οποιονδήποτε οδηγό αγώνων -αυτά τα αυτοκίνητα είναι εκπληκτικά στην οδήγηση και είναι πολύ σταθερά στα stints».

Βέβαια, απέφυγε να σχολιάσει τις φήμες που τον θέλουν να τρέχει για λογαριασμό του Ιάπωνα κατασκευαστή στο Le Mans του χρόνου:

«Κάποια μέρα θα είναι καλό να συμμετάσχω σε έναν αγώνα αντοχής. Δεν ξέρω πότε, αλλά οι αγώνες αντοχής είναι ένας στόχος μετά την F1.»._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες: