top icon
Αγώνες

55ο Ράλλυ ΔΕΘ – Πανηγυρική εκκίνηση

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στη πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στήθηκε μια μεγάλη αγωνιστική γιορτή από τον ΑΟΘ, με χιλιάδες κόσμου να χειροκροτά τα 45 πληρώματα που έλαβαν μέρος στη πανηγυρική εκκίνηση του φετινού 55ου Ράλλυ ΔΕΘ.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Πέτρος Αταμιάν καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών της φετινής 55ης έκδοσης του αγώνα. Το σύνολο των πληρωμάτων δήλωσε ενθουσιασμένο, τόσο από την παρουσία του κόσμου, όσο και από την επιστροφή του αγώνα στη χάραξη που έχει γίνει συνώνυμη με το ΔΕΘ και περιλαμβάνει τη καλύτερη ειδική της χώρας μας, το Χολομώντα.

Ράλλυ ΔΕΘ
Το 55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε) με την αμέριστη συμπαράσταση της Δ.Ε.Θ-Helexpo, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης – Θέρμης -Πολυγύρου – Λαγκαδά, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ως θεσμικοί υποστηρικτές, τα κατά τόπους κλιμάκια Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, με τα πληρώματα να διαγωνίζονται σε 2 επαναλαμβανόμενες διαδρομές συνολικού μήκους 89,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 09:23 στην εναρκτήρια ε.δ του αγώνα “Λιβάδι – Πετροκέρασα” συνολικού μήκους 19,7χλμ, η οποία επιστρέφει στο οργανόγραμμα του αγώνα έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας.

Ράλλυ ΔΕΘΤο πρωινό loop των ειδικών ολοκληρώνεται με τη γνωστή κλασσική ειδική “Χολομώντας”, μήκους 25.1 χλμ με κατεύθυνση από Αρναία προς Παλαιόκαστρο, ίδιας χάραξης με εκδόσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Έπειτα από το ενδιάμεσο 30λεπτο Service, τα πληρώματα θα διέλθουν για ακόμα μια φορά από τις ειδικές διαδρομές “Λιβάδι – Πετροκέρασα” και “Χολομώντας”.
Μετά το δεύτερο πέρασμα από την ε.δ “Χολομώντας” που αποτελεί την Powerstage του αγώνα και πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Πλατεία Αριστοτέλους όπου το πρώτο πλήρωμα αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:12. H απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, στις 18:00.

Ράλλυ ΔΕΘ
Ο ΑΟΘ – Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές του αγώνα: Hellas Gold – Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, Ηλιάτορας Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Βίκος Cola, Eurokteo, Menarini Hellas, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Travel, Drop Kiosidis A.E – Συστήματα Άρδευσης & Επεξεργασίας Νερού, Τσεκλίδης – Κέντρο Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Peugeot Citroen Renault, Τερζόπουλος Cars -Εμπορία Αυτοκινήτων, AlbaWC.gr , Kamzelis Γερανοί Μεταφορές, Αλέξανδρος Ασφάλεια & Προστασία – Πυροσβεστικά Είδη & Συστήματα Ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ