top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Historic Acropolis Rally Regularity – Οι άνθρωποι: Ιωάννα Χαραλαμπάκη

«Συνάντηση» με την κ. Ιωάννα Χαραλαμπάκη που εγκαινιάζει την πρώτη μας συνομιλία με τους συμμετέχοντες στη Regularity έκφραση του ΙΡΑ.

Την εκδήλωση-αγώνα, μέσα από την ποιότητα των ανθρώπων, που συχνά ξεπερνούν την ιστορία του αυτοκινήτου τους, με γεγονός πως πλέον έχουν προκύψει και αυτοκίνητα-εργαλεία, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…

Η κ. Ιωάννα Χαραλαμπάκη, με συνέπεια δίπλα στο σύζυγό και οδηγό της κ. Νίκο Αρβανίτη, που άλλωστε έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής, συνήθως για το εξαιρετικό αποτέλεσμα…

Νίκος Αρβανίτης-Ιωάννα Χαραλαμπάκη, τον περασμένο χρόνο 2οι στον αντίστοιχο αγώνα από το ΑΣΜΑ και το κυριότερο, Πρωταθλητές στο θεσμό Regularity της ΟΜΑΕ.

Γεγονός που προβλήθηκε αποκλειστικά από τα Μέσα μας.

Τιμή μας και ευθύνη μας, σε σχέση με τους συμμετέχοντες αλλά και την πλειοψηφία των οργανωτών σε επίπεδα 3/4 εκδηλώσεις-αγώνες…

Αγαπητή Ιωάννα, είναι ζητούμενο η διάκριση; > Φυσικά είναι ζητούμενο, όπως και σφαιρικά ο αγώνας ως γεγονός, σε συνδυασμό με όμορφες στιγμές στο περιθώριο του, αλλά και κατά τη διάρκεια.

Λειτουργεί θετικά για την οικογενειακή ηρεμία η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις; > Φαινομενικά όχι, γιατί συνήθως διαφωνούμε και ενίοτε τσακωνόμαστε. Όμως, τελικά λειτουργεί ως εκτόνωση…

Διορθώστε μας, αλλά εκτίμηση μας είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνοδηγός έχει το πάνω χέρι. Γνωρίζοντας τον Νίκο, πως διαχειρίζεται ότι ακολουθεί τις οδηγίες της συζύγου-συνοδηγού; > Πράγματι η συνοδηγός έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης του αποτελέσματος. Ο Νίκος μετά από πολλά χρόνια έχει μάθει να ακούει, να προσαρμόζεται και να διαφωνεί με τον τρόπο του.

Προκύπτει ένταση μέσα στην κόκκινη Fulvia; > Με μια λέξη Texas και ξέρεις, εκεί υπό πίεση, δεν προλαβαίνεις να υπολογίσεις το ποσοστό του φταίχτη. Άλλωστε υπάρχουν και οι εκτός της Fulvia παράγοντες που με τη συμπεριφορά τους ή με τα λάθη τους, προκαλούν θυμό… Συνήθως στιγμιαία.

Έχει μεταφερθεί ποτέ στο σπίτι, το φάλτσο σε αγώνα, του ενός η του άλλου; > Ναι. Δεν έχουμε διακόπτη on-off. Το καλό είναι ότι κρατάει η ένταση μια μέρα και συνεχίζουμε με χαμόγελο. Με τον τρόπο μας τέλος πάντων. Μια ζωή, υπολόγισε 35 χρόνια μαζί… Από πολύ νέοι και πάντα με καινούργια ενδιαφέροντα, στοιχεία στην κοινή μας διαδρομή.

Αλήθεια, γιατί στο ΙΡΑ με τη Fulvia και όχι με τη Healey; > Ταιριάζει πιο πολύ με το πνεύμα του αγώνα. Εμπνέει και αγωνιστικά η ιταλίδα. Την οδηγεί εξαιρετικά ο Νίκος και απολαμβάνω πλοήγηση και υπολογισμούς, κάτω από ιδανικές συνθήκες…

Που νιώθετε πιο όμορφα ; > Στη Healey. Ανοιχτό, βρετανικό αυτοκίνητο. Μαντήλια να ανεμίζουν, μεταφορά σε άλλες εποχές.

Με ποιον οργανωτή νιώθετε ασφαλής; Είτε σε σχέση με τη σχεδίαση, είτε σε σχέση με την εντιμότητα σε αποτελέσματα; > Καράμπελλας Uber alles. Με τον Γιάννη γνωρίζεις πως θα περάσεις καλά. Με ποιότητα και αξιοπιστία.

Ειδικότερα, προτιμάτε αποτελέσματα με κριτές; Ή μέσω δορυφόρου; > Σήμερα πλέον μέσω δορυφόρου. Το ξέρεις άλλωστε. Ο Νίκος θα ήθελε συνδυασμό. Απαγορευτική όμως επιλογή λόγω κόστους.

Με την ευκαιρία, τι όργανα χρησιμοποιείτε; > Μουστάκας uber alles, regularity master. Δουλεύουμε εδώ και καιρό με τα όργανα που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Μουστάκας μέσα και από τη δική του εμπειρία. Έχεις ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι και το κυριότερο, συνέχεια τα εξελίσσει.

Μελετήσατε τη διαδρομή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ποια η γνώμη σας; > Δεν μελετάμε ποτέ την διαδρομή. Προτιμούμε μια πιο pure, πιο καθαρή προσέγγιση του σπορ, με σεβασμό στο χαρακτήρα των εκδηλώσεων που είναι μια σημαντική μορφή αγώνων με αυτοκίνητα εποχής.

Αν κατατάξουμε τους αγώνες σας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ποιος είναι ο αγαπημένος σας; > Αφού συζητάμε στο πνεύμα του Ακρόπολις, χωρίς αμφιβολία το Πίνδος και η Costa Brava. Για leisure driving όμως, το Tour du Peloponnese και το Roman roads, με επίκεντρο τη Ρώμη. Διεθνείς επιλογές του Τρισκέλιον, και θα έχουμε να πούμε περισσότερα για τα 3 σκέλη της Scuderia που δεν είναι ένα ακόμα Σωματείο, μετά την εκδήλωση στη Ρουμανία. Σε λίγες εβδομάδες.

Τι θα συμβουλεύατε νέους ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στην κοινότητα regularity; > Χωρίς δεύτερη σκέψη, Επιβάλλεται η συμμετοχή τους. Συναγωνίζεσαι και συναναστρέφεσαι με εξαιρετικούς ανθρώπους, που αγαπούν το κλασικό αυτοκίνητο

Τα παιδιά σας; Έχετε σκεφτεί αγώνα με οδηγό τον Γρήγορη ή εκδήλωση με την κ. Φωτεινή Αρβανίτη; > Με τη Φωτεινή έχουμε συμμετάσχει στο Ράλλυ Αμαζών, ως συνοδηγός της, λόγω της φύσης του αγώνα. Με τον Γρήγορη δεν έχει τύχει…

Σας ταιριάζει ο συνδυασμός Warriors -Τρισκέλιον; > Απόλυτα, άλλωστε γεννήθηκε στο ΤdP!

Τι τον χαρακτηρίζει; >Ένωση, φιλία και τον ωραίο συναγωνισμό…

Προκύπτουν υγιείς σχέσεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον; > Εννοείται και το ξέρεις. Ο συναγωνισμός είναι μόνο μέσα στον αγώνα. Είναι εύκολο να γνωρίσεις σε βάθος ανθρώπους, γιατί μας ενώνει η κοινή αγάπη για τα κλασικά αυτοκίνητα και το ενδιαφέρον για τις σχετικές εκδηλώσεις, αλλά και  όχι μόνο.

Καλό δρόμο κ, Χαραλαμπάκη, αγαπητή μας Ιωάννα. Να προσέχεις τον Gentleman Νίκο Αρβανίτη! Απλά, Πρωταθλητές!_ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ