top icon
Eλληνικοί αγώνες

Ο Αντώνης Σταφυλοπάτης μιλά στους 4Τροχούς λίγο πριν την 41η Ανάβαση Πορταριάς

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της 41ης Ανάβασης Πορταριάς, ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, μας μίλησε για τον αγώνα, την Λ.Α.Β., αλλά και για την συμμετοχή του στην 41η Ανάβαση Πορταριάς με ένα Skoda Fabia R5 της EMC Motorsport.

Πολυπράγμων, ψάχνει συχνά νέες προκλήσεις τόσο εντός όσο και εκτός αυτοκινήτου, από την μέρα που ανέλαβε το “τιμόνι” της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, προσπαθεί να φέρει έναν αέρα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού τόσο στο Αθλητικό Σωματείο όπου και ηγείται όσο και συνολικά στον χώρο των αγώνων.

Λίγα 24ωρα πριν βρεθεί και ο ίδιος στην γραμμή της αφετηρίας, καθώς θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia R5 της EMC Motorsport, είχαμε μία πολύ όμορφη συζήτηση για την Λ.Α.Β., την 41η Ανάβαση Πορταριάς αλλά και για την δική του συμμετοχή στον αγώνα.

Η φετινή 41η Ανάβαση Πορταριά, συγκεντρώνει 123 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για τον συγκεκριμένο αγώνα, που ωφείλεται όλο αυτό;

“Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους μας τιμούν όλα αυτά τα χρόνια, η φετινή συμμετοχή των αγωνιζόμενων δείχνει την αγάπη τους για την Ανάβαση Πορταριάς. Πιστεύω πως δεν είναι μόνο η διαδρομή ή το όμορφο Πήλιο ο λόγος, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που προτρέπει τους Αγωνιζόμενους να έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους τον αγώνα μας ”.

Από την πρώτη στιγμή που έχετε αναλάβει ως πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, βλέπουμε πως υπάρχει και μία αλλαγή ως προς την προσέγγιση των αγώνων που διοργανώνεται, είναι ένα στοίχημα για εσάς το να βελτιώνεστε συνεχώς;

“Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε, καθώς οι εξελίξεις προχωρούν. Έχω την αμέριστη συμπαράσταση όλων των συνεργατών μου και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος. Ευελπιστώ πως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και μέσα από αυτό θα πετυχαίνουμε τους στόχους τους οποίους βάζουμε”.

Έχετε δίπλα σας τους τοπικούς φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία, πόσο σημαντική είναι αυτή η στήριξη;

“Είναι μία ομαδική προσπάθεια η διοργάνωση κάθε αγώνα, αν δεν υπάρχει η στήριξη από όλες τις πλευρές δεν μπορούμε να έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Δίπλα μας είναι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕ Μαγνησίας και το τμήμα Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Επιπρόσθετα ξέρετε πως για να πραγματοποιηθεί η Ανάβαση Πορταριάς, κάθε χρόνο κλείνουμε τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί προς τις περισσότερες περιοχές του Πηλίου. Παρόλα αυτά η τοπική κοινωνία αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους αγώνες, για αυτό και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου”.

Η 41η Ανάβαση Πορταριάς, θα είναι ο πρώτος αγώνας στον θεσμό Αναβάσεων που θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών, είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα;

“Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ο κόσμος θα απολαύσει αυτό που τόσο πολύ του έχει λείψει. Το είδαμε άλλωστε και από την προσέλευση του κόσμου το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο Ράλλυ Ακρόπολις. Είμαι σίγουρος πως η προσέλευση θα είναι μεγάλη και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, όλοι θα απολαύσουν ένα αγώνα-γιορτή. Θα παρακαλούσα όμως τον κάθε ένα ξεχωριστά να βάλει και αυτός το λιθαράκι του, να ακούει τις όποιες παρατηρήσεις από τους κριτές που αφορούν την δική τους ασφάλεια, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα”.

Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια να βελτιώνονται πολλοί τομείς στους αγώνες που διοργανώνει το αθλητικό σωματείο σας, έχετε ως στόχο να ενταχθούν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση στο μέλλον;

“Προσπαθούμε να κάνουμε αλλαγές και διορθώσεις σε τομείς που χρειάζονται βελτιώση η και εξέλιξη. Για παράδειγμα για την φετινή Ανάβαση Πορταριάς, έχουν γίνει εργασίες αποψίλωσης κλαδιών, συντήρηση οδοστρωσίας, καθώς και εγκατάσταση νέων στηθαίων. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τον κάθε επισκέπτη που θέλει να επισκεφτεί και να απολαύσει το θέαμα που προσφέρουν οι αγώνες μας.

Αναφορικά με την περίπτωση της ένταξης του αγώνα σε Πανευρωπαϊκό θεσμό, γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία”.

Στην 41η Ανάβαση Πορταριάς, θα λάβετε μέρος και εσείς ως αγωνιζόμενος. Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν και τα δύο;

“Θα σας απαντήσω, όταν ανέλαβα ως πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχω σε αγώνες που διοργανώνουμε γιατί προτιμούσα να ρίξω το βάρος στην διοργάνωση αυτών. Βέβαια δεν θα ήταν σωστό και από μέρους μου να αφήσω μόνους τους Συνεργάτες μου να βγάλουν το “φίδι από την τρύπα”. Βέβαια η Ανάβαση Πορταριάς όπως και το Ράλλυ Κένταυρος για μένα ήταν τα πρώτα που κάθε χρόνο συμμετείχα. Έτσι φέτος και κατόπιν κοινής συμφωνίας είπα να συμμετάσχω μιας και δεν μπορώ να μείνω μακριά από αγώνες τους οποίους αγαπώ και μου αρέσει να συμμετέχω ως οδηγός αγώνων. Επιπρόσθετα, φέτος θα τρέχω και για την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, αυτό από ότι καταλαβαίνεται είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα. Μην φοβάστε δεν θα λείψω, μόνο το αγωνιστικό σαββατοκύριακο, μέχρι την Παρασκευή θα είμαι πιστός στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις μου”.

Θα λάβετε μέρος στον αγώνα, με ένα Skoda Fabia R5, αφήνοντας για λίγο το αγαπημένο σας Opel Astra, πως λάβατε αυτή την απόφαση;

“Ήταν κάτι που σχεδιάζαμε εδώ και καιρό με τoν Κώστα Σπύρου της EMC Motorsport, θα είναι μια καλή προπόνηση ενόψει της συμμετοχής μου στο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., προτιμήσαμε να λάβουμε μέρος στον αγώνα για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Σκεφτόμαστε να έχουμε ρυθμίσεις και λάστιχα που θα βοηθήσουν στο να γνωρίσουμε καλύτερα το αυτοκίνητο, καθώς έχουμε κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα μαζί του.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και είναι ο Όμιλος Τσολακίδη με τα λιπαντικά Traffic Oil και τα είδη καθαριότητας Mr Fast, όπως επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Καταστήματα Παιδικών Ενδυμάτων Alouette Shop σε Θεσσαλία και Ήπειρο που στηρίζουν όλα τα χρόνια τις προσπάθειες μου ”.

Κλείνοντας θα θέλαμε να βάλετε εσείς τον επίλογο στην πολύ όμορφη αυτή κουβέντα μας λέγοντας μας ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια αναφορικά με την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

“Σχεδιάζουμε ήδη το Ράλλυ Κένταυρος του 2021 το οποίο μιας και θα είναι το επετειακό 40ο Ράλλυ, θέλουμε να του δώσουμε μια διαφορετική Αίγλη με πολλές εκπλήξεις στην σχεδίαση του. Όνειρο μου είναι να δώ την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου να διοργανώνει διεθνή Αγώνα. Δεν θα σταματήσω μέχρι να το πετύχω”.

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αρχείο 4Τροχοί, IDPapas, Αντώνης Σταφυλοπάτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ