top icon
Eλληνικοί αγώνες

Q2 Auto Service Quickly & Quality: Καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία

Πως η τυχαία συνάντηση του Μανώλη Κατσαρέλια και της ομάδας του Q2 Auto Service Quickly & Quality με τον Σωτήρη Σκαλτσά, δημιούργησε ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι με κοινή συνιστώσα τους αγώνες Ιστορικών αυτοκινήτων.

Κάποιες φορές η ανυπόφορη κίνηση της πρωτεύουσας έχει και τα καλά της, σου δίνει χρόνο να σκεφτείς και να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Ακινητοποιημένος σε κάποιος ύψος της λεωφόρου Κηφισίας κατευθυνόμενος προς το συνεργείο αυτοκινήτων Q2 Auto Service Quickly & Quality το οποίο ανήκει στον Μανώλη Κατσαρέλια αναρωτιέμαι αν μια τυχαία συνάντηση με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, μπορεί να σε οδηγήσει σε νέες όμορφες περιπέτειες.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ανυπομονώ να μάθω πως η τυχαία συνάντηση μεταξύ του Σωτήρη Σκαλτσά και του Μανώλη Κατσαρέλια δημιούργησε μια νέα περιπέτεια που κανένας από τους δύο τους δεν μπορούσε να φανταστεί.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Τυχαίο γεγονός;

Υπάρχουν γεγονότα που κάποιες φορές μπορούμε να προβλέψουμε και άλλα που έρχονται από το πουθενά. Τυχαία γεγονότα συμβαίνουν συνέχεια, ωστόσο από εμάς ερμηνεύονται είτε θετικά είτε αρνητικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το τυχαίο γεγονός της συνάντησης μεταξύ του Σωτήρη Σκαλτσά και του Μανώλη Κατσαρέλια όπως αποδείχθηκε έχει θετική ερμηνεία.

Ωστόσο εμείς επιλέξαμε να ακούσουμε την εκδοχή του Μανώλη Κατσαρέλια ο οποίος ευθύνεται με την καλή έννοια για την νέα αγωνιστική πρόκληση του Σωτήρη Σκαλτσά. Καθώς μπαίνουμε στο συνεργείο αυτοκινήτων Q2 Auto Service Quickly & Quality, συναντάς οικεία πρόσωπα τα οποία γνωρίζεις από τον χώρο των ελληνικών αγώνων -βλέπετε όλα τα μέλη της ομάδας της Q2 Auto Service (Χρύσα Κατσαρέλια, Γιώργος Κατσαρέλιας, Νίκος Ξανθός, Μιχάλης Μαρίνος) έχουν βρεθεί σε κάποια αγωνιστική εκδήλωση είτε ως πλήρωμα είτε ως service σε κάποια αγωνιστική συμμετοχή- και αυτό είναι κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Στον καλαίσθητο χώρο παρατηρούμε πως υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από τις αγωνιστικές συμμετοχές του Μανώλη Κατσαρέλια, ενώ σε περίοπτη θέση δεσπόζουν τα κύπελλα τα οποία έχει κατακτήσει με τα διάφορα αγωνιστικά που έχει λάβει μέρος. Ωστόσο με καμάρι ο Μανώλης μας δείχνει το αγωνιστικό του “όπλο” το VW Golf III, το οποίο περιμένει καρτερικά την στιγμή που θα βρεθεί ξανά στη γραμμή εκκίνησης.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Αφήνουμε για λίγο στην “άκρη όλα αυτά” και ζητάμε από τον Μανώλη Κατσαρέλια να μας εξηγήσει πως ξαφνικά βρέθηκε να είναι ο μηχανικός του Σωτήρη Σκαλτσά στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Μανώλης γελώντας μας λέει πως κάποιες φορές έρχονται καταστάσεις που δεν τις περιμένεις, η συμμετοχή μου προέκυψε τυχαία αν το θέλετε καθώς το project του συγκεκριμένου Golf GTi το είχαν αναλάβει άλλοι.

Στην ουσία η περιπέτεια μας ξεκίνησε λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα στην Ακρόπολη. Λόγω της εμπειρίας μου στην συγκεκριμένη μάρκα μου ζητήθηκε να αναλάβω την μηχανική υποστήριξη της συμμετοχής του Σωτήρη Σκαλτσά στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Εγώ δέχθηκα καθώς ήθελα να βοηθήσω τον Σωτήρη στο να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά προέκυψαν αρκετά προβλήματα με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του αγώνα που όμως δεν κατάφεραν να μας ρίξουν το ηθικό.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Σε αυτό βοήθησαν και τα παιδιά (Σκαλτσάς-Σούκουλης) οι οποίοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν το έβαλαν κάτω, αυτό και μόνο μας έδωσε ώθηση ώστε να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν ώστε να φέρουμε το αυτοκίνητο στον τερματισμό, κάτι που τελικά καταφέραμε.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Η ιστορία συνεχίζεται…

Η αλήθεια είναι πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις και όσα περάσαμε εκείνες τις ημέρες μας έφεραν πολύ κοντά με τον Σωτήρη, ήταν ένα πρωτόγνωρο δέσιμο και για τους δύο μας. Αυτό που μου άρεσε στον Σωτήρη ήταν η φλόγα που είχε κατά την επιστροφή του στους αγώνες η οποία συνδυαζόταν με την χαρά της συμμετοχής και της διασκέδασης. Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο και το πόσο “χορτασμένος” είναι ένας οδηγός αγώνων κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Στη συνέχεια ήρθε και η πρόταση να αναλάβω την εξέλιξη του αυτοκινήτου καθώς ο κινητήρας έπασχε σε πολλά επίπεδα και υπήρχαν αρκετά θέματα τα οποία έπρεπε να λυθούν ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην κατάσταση που του αρμόζει. Φυσικά δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και απάντησα θετικά, βλέπετε η εξαιρετική συμπεριφορά και ο σπουδαίος χαρακτήρας του Σωτήρη δεν μου άφηναν περιθώρια στο να πω όχι.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Η συνέχεια του ταξιδιού μας γνωστή, επόμενος σταθμός το Ράλλυ Σπρίντ Βοιωτίας το οποίο διοργανώθηκε από το αθλητικό σωματείο ΕΛΛΑΔΑ, εκεί είμασταν σαφώς βελτιωμένοι όσον αφορά το VW Golf GTi, αλλά είχαμε να λύσουμε το πρόβλημα του συνοδηγού. Ο Κώστας Σούκουλης δεν μπορούσε να βρίσκεται δίπλα στον Σωτήρη ως συνοδηγός για αυτό επιστρατέψαμε τον μηχανικό μας Νίκο Ξανθό ο οποίος ωστόσο έχει βρεθεί ξανά σε αγωνιστικό κάθισμα με μεγάλη επιτυχία.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Αλλά καλύτερα να σας πει ο ίδιος το πως έζησε το Ράλλυ Βοιωτίας ως συνοδηγός του Σωτήρη Σκαλτσά. Ο Νίκος Ξανθός χαμογελαστός αφήνει τα εργαλεία της δουλειάς και ξεκινά να μας αφηγείται το πως έζησε την συγκεκριμένη εμπειρία. Μας λέει πως το κλίμα στο αγωνιστικό ήταν τόσο καλό που το άγχος έφυγε αμέσως. Η κάποια εμπειρία που είχε ως συνοδηγός τον βοήθησε αρκετά ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η σιγουριά που του μετέδιδε ο Σωτήρης Σκαλτάς.

Εντάξει δεν σας κρύβω ότι είχαμε και τις στιγμές μας διότι ο καθένας μας έχει μάθει διαφορετικά ωστόσο ήταν πολύ διασκεδαστικό και εν τελεί πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν ο τερματισμός. Δεν μπορέσαμε να μην ρωτήσουμε τον Νίκο αν προτιμά το service ή να βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού, ο ίδιος μας απαντά γελώντας πως αν γινόταν θα ήθελε να τα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Τι κρύβει το μέλλον;

Ο Μανώλης μας λέει πως όσον αφορά τον ίδιο θα ήθελε να λάβει μέρος σε κάποιους αγώνες το 2023 καθώς δεν μπόρεσε να συμμετέχει σε κανέναν τη φετινή χρονιά. Το VW Golf III μας εξηγεί είναι έτοιμο και το μόνο που περιμένουμε είναι να σβήσουν τα κόκκινα φώτα.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αυτοκινήτου του Σωτήρη Σκαλτσά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχω υποσχεθεί στον Σωτήρη πως στον επόμενο αγώνα που φημολογείται πως θα είναι στα Σκούρτα τον Φεβρουάριο το αγωνιστικό του θα είναι στο επίπεδο που πρέπει ώστε να ευχαριστηθεί τον αγώνα.

Φυσικά δεν σταματάμε όμως εκεί έχουμε ως στόχο να λάβουμε μέρος σε όλους τους αγώνες Ιστορικών αυτοκινήτων του πρωταθλήματος του 2023 εφόσον πραγματοποιηθούν ενώ η συμμετοχή μας στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις είναι δεδομένη. Όπως καταλαβαίνεται μας περιμένει αρκετή δουλειά. Τόσο ο Σωτήρης όσο και εμείς ως Q2 Auto Service Quickly & Quality έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό και ελπίζουμε να τον υλοποιήσουμε.

Q2 Auto Service Quickly & Quality

Για το τέλος η ιστορία του «Μανώλη Μαν»

Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, είπαμε να ρωτήσουμε τον Μανώλη για την ιστορία πίσω από το «Μανώλη Μan». Ο Μανώλης γελώντας μας διηγείται την ιστορία με έναν κορυφαίο Γερμανό μηχανικό ο οποίος εξειδικεύεται και εκείνος στα VW Golf. Ο Lehmann ο οποίος εξελίσσει κινητήρες στη Γερμανία, έχει καταφέρει να φτάσει την ιπποδύναμη μέσω των πολυπεταλούδων συστημάτων σε ένα ικανοποιητικό βαθμό, εγώ από την άλλη έχω καταφέρει να κάνω το ίδιο με το μονό σύστημα πεταλούδων. Αυτό το έμαθε ο Lehmann και παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να το κάνει, όπως και εγώ δεν μπορώ να υλοποιήσω το δικό του σύστημα. Για αυτό το λόγο μου έβγαλε το όνομα «Μανώλη Μan», άρα κατά μία άποψη είμαστε και οι δύο Γερμανοί μηχανικοί της VW.

Αφήνοντας την όμορφη παρέα της ομάδας Q2 Auto Service Quickly & Quality τελικά καταλήγουμε πως κάθε συνάντηση και κάθε ευκαιρία γνωριμίας εξυπηρετεί έναν σπουδαίο σκοπό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ