top icon
Eλληνικοί αγώνες

Συνέντευξη Παντελής Τσακίρης: Καθιστούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου επίκεντρο και του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Με το 54ο Ράλλυ ΔΕΘ να πλησιάζει, είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη, ο οποίος μας μετέφερε τις βλέψεις τόσο για τον δήμο του, όσο και για αυτά που μπορεί να προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε επίπεδο προβολής.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου και προσωπικά o δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην οργάνωση των χωμάτινων ειδικών διαδρομών, στις οποίες θα διεξαχθεί ο χωμάτινος αγώνας του 54ου Ράλλυ ΔΕΘ στις 10 Οκτωβρίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό συνομιλήσαμε μαζί του λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του 54ου Ράλλυ ΔΕΘ, ο ίδιος μας ανέλυσε τα όσα προσπαθεί να πετύχει ο δήμος του, αυτή τη φορά μέσα από το αθλητικό γεγονός που λέγεται Ράλλυ ΔΕΘ. Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε ο κ. Παντελής Τσακίρης.

Το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., διεξάγεται στις 9-10 Οκτωβρίου με τον δήμο Ωραιοκάστρου αναμφίβολα να έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην διοργάνωση του αγώνα, ποια είναι η σχέση σας με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης;

“Πριν από δύο χρόνια συνεργαστήκαμε με τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για να διοργανώσουμε το 48ο Rally Sprint Θερμαϊκού, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Ήταν μία δράση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι πολίτες ενθουσιάστηκαν με την εκδήλωση, ο δήμος μας διαφημίστηκε και έγινε πόλος έλξης δεκάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φέτος, πληροφορηθήκαμε πως ο ΑΟΘ σχεδίαζε να διοργανώσει ξανά μετά από 14 χρόνια χωμάτινο αγώνα.

Στον Δήμο μας διαθέτουμε ορεινές διαδρομές που προσφέρονται για τέτοιου είδους αγώνες. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΑΟΘ εξετάσαμε το θέμα και καταλήξαμε να σχεδιάσουμε ε. δ. που πληρούν όλα τα κριτήρια για να γίνει χωμάτινος αγώνας. Ο δήμος μας αποκτά έτσι την ευκαιρία να προβληθεί μέσα από τη φιλοξενία και την υποστήριξη μιας ιστορικής εκδήλωσης, που στρέφει πάνω της το ενδιαφέρον όχι μόνο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων. Στηρίζουμε τη διοργάνωση του χωμάτινου αγώνα στο 54 Ράλλυ ΔΕΘ και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας”.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Α.Ο.Θ., έχουν ως σκοπό φέτος να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή σας, είναι ένας τρόπος διαφήμισης του τόπου σας;

“Από κοινού με την Π.Κ.Μ. και τον ΑΟΘ ετοιμάστηκαν δύο πανέμορφες ειδικές χωμάτινες διαδρομές στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου. Οι εν λόγω ε. δ., όπως μας λένε οι ειδικοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα έχουν όλα, καθώς περιλαμβάνουν γρήγορα κομμάτια, τεχνικά κομμάτια, διαφορετικές ποιότητες χώματος, άλματα, περάσματα από χωριά, πανοραμικά κομμάτια και πάρα πολλές προσβάσεις για θεατές. Οι προσβάσεις αυτές είναι βατές για συμβατικά αυτοκίνητα από το Ωραιόκαστρο, τη Νεοχωρούδα, τον Πεντάλοφο, το Μεσαίο, το Πετρωτό, το Μονόλοφο και το Μελισσοχώρι.

Αναμένουμε το Σαββατοκύριακο που θα γίνει ο αγώνας να προσέλθουν στο Δήμο μας δεκάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γεγονός που θα ωφελήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να προβληθεί ο δήμος μας ακόμη περισσότερο, καθώς ο κόσμος θα ανακαλύψει μέσα από τον αγώνα τις ομορφιές των ορεινών περιοχών μας. Ζούμε σε έναν πανέμορφο τόπο και σχεδιάζουμε να τον αναδείξουμε μέσα από δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, ώστε ο δήμος Ωραιοκάστρου να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό”.

Με γνώμονα πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να συνδυαστεί με παράλληλες δράσεις που αφορούν και την κοινωνία, θα θέλατε ο δήμος σας να πρωτοστατεί στις δράσεις αυτές;

“Ως νέα διοίκηση στο δήμο Ωραιοκάστρου στηρίζουμε κάθε δράση και ενέργεια που ωφελεί την τοπική κοινωνία και δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό σαφώς και στηρίζουμε κάθε δράση που αφορά την τοπική κοινωνία και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για τον τόπο μας”.

Εκτός όμως από το κομμάτι που λέγεται Ράλλυ Δ.Ε.Θ., ο Δήμος Ωραιοκάστρου μπορεί να αποτελέσει αρωγό και για άλλες διοργανώσεις;

“Στα δύο χρόνια της διοίκησής μας στο δήμο Ωραιοκάστρου έχουμε διοργανώσει πρωτότυπες εκδηλώσεις κάποιες μάλιστα για πρώτη φορά στον τόπο μας. Οι πολίτες μας αγκάλιασαν αυτές τις δράσεις και συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι διοργανώσαμε αγώνες beach volley, Ορεινό Τρίαθλο, Δίαθλο, Αγώνες Ποδηλασίας και Τρεξίματος. Στα σχέδιά μας, μεταξύ άλλων, είναι να δημιουργήσουμε ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές στον ορεινό όγκο του δήμου μας, θέλοντας να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου και να αναπτύξουμε τις τουριστικές δραστηριότητες”.

Ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ποιες είναι οι προσδοκίες σας ενόψει του 54ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.;

“Πιστεύω πως γίνονται τα πρώτα βήματα, ώστε ο δήμος μας να πρωτοστατεί και σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που αφορούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στόχο έχουμε να καθιερώσουμε στον τόπο μας εκδηλώσεις και δράσεις που φέρνουν ανάπτυξη και ωφελούν τους ανθρώπους”.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Παντελής Τσακίρης, έχει κάποια εμπειρία από τον ευρύτερο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

“Προσωπικά δεν έχω κάποια εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά όπως οι περισσότεροι εντυπωσιάζομαι από τα γρήγορα αυτοκίνητα και το θέαμα τέτοιων αγώνων”.

Θα θέλαμε να βάλετε εσείς τον επίλογο στην όμορφη κουβέντα μας, και να μας πείτε πόσο ενθουσιασμένος είστε με τη φετινή διοργάνωση του 54ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.;

“Στόχο έχουμε να μετατρέψουμε την διοργάνωση σε γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το διήμερο του 54ου Ράλλυ ΔΕΘ ο δήμος μας να ακτινοβολεί! Ευελπιστούμε πως τόσο οι συμμετέχοντες στο ράλλυ όσο και οι θεατές θα απολαύσουν τους αγώνες και θα σχηματίσουν τις πιο καλές εντυπώσεις. Είμαι συνειδητά προσανατολισμένος στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του δήμου Ωραιοκάστρου και αυτό είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ