top icon
Eλληνικοί αγώνες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 9-10 Οκτωβρίου

Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ελληνικών αγώνων, το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου 9-10 Οκτωβρίου, όσον αφορά τους ελληνικούς αγώνες, περιλαμβάνει πληθώρα διοργανώσεων τόσο σε χωμάτινη, όσο και σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Ράλλυ ΔΕΘ

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 9-10 Οκτωβρίου, το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., που θα προσμετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ασφάλτου και χώματος.

Μετά από 13 χρόνια ο ΑΟΘ επαναφέρει το χώμα στη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνοντας έναν διπλό αγώνα. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ασφάλτινος αγώνας και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο χωμάτινος.

Με την παρουσία 44 πληρωμάτων στον ασφάλτινο αγώνα και 21 στον χωμάτινο, το 54ο Ράλλυ ΔΕΘ, θα πρoσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο ασφάλτινος αγώνας περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 79,49 αγωνιστικών χιλιόμετρων με τον χωμάτινο αγώνα να περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 87,32 αγωνιστικών χιλιόμετρων.

Στον ασφάλτινο αγώνα η διαδρομή «Μελισσοχώρι» θα διεξαχθεί 3 φορές, με την διαδρομή «Λαχανάς» να διεξάγεται 2 φορές. Αντίστοιχα, στο χωμάτινο αγώνα οι διαδρομές «Ωραιόκαστρο» και «Μεσαίο» θα διεξαχθούν από δύο φορές.

Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Επίσημα αποτελέσματα θα υπάρχουν στο: www.infomega.gr/live/

Rotax Max Challenge

Η αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό τελικό του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge έχει ήδη ξεκινήσει. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στο “KARTODROMO” Αφιδνών ο διπλός τελικός του θεσμού.

Οι “πιλότοι” που θα βρεθούν στην διάσημη πίστα θα παλέψουν για τους δύο τίτλους σε ένα μοναδικό διήμερο ατελείωτης δράσης και συναγωνισμού.

Ο πρώτος τίτλος αφορά τα εισιτήρια για την συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του Rotax MAX Challenge Grand Final 2021, στις κατηγορίες Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX και DD2 MAX, που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο τελικό θα αποκτήσουν οι νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών που θα αναδειχθούν από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν ανάλογα με την κατάταξή τους στο σύνολο των σκελών (Α, Β, Γ Τελικός Χ 2) του διήμερου (μόνο) τελικού. Από τα 6 σκέλη θα μετρούν τα 4 εκ των οποίων τα 2 θα μπορούν να αφαιρεθούν από διαφορετική ή την ίδια ημέρα του αγώνα.

Αναφορικά με τον δεύτερο τίτλο, η Rotax Hellas προκύρηξε για πρώτη φορά τον τίτλο ”Υπέρ Πανελλήνιο Έπαθλο Rotax”. Όλοι οι οδηγοί που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα του Ι.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge, από την Κρήτη, την Αθήνα έως τις Σέρρες θα μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ανεξάρτητα από το αν οι οδηγοί έχουν συμμετάσχει σε ένα αγώνα (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους για τον διπλό τελικό του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021) ή έχουν πάρει μέρος σε δύο ή και τρείς, το καλύτερο τους σύνολο βαθμών από ένα το κρατούν, προσθέτοντας και το σύνολο, το οποίο θα προκύψει για τα εισητήρια, στα 4 από τα 6 σκέλη της διπλής αναμέτρησης στις 9-10 Οκτωβρίου. Το σύνολο αυτό θα αναδείξει τον Υπερ-Πανελλήνιο-Επαθλούχο ανά κατηγορία του I.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021.

Πληροφορίες και αποτελέσματα θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του θεσμού.

Drift Kings, Σέρρες

Έπειτα από την διεξαγωγή του αγώνα Drift Kings Νιγρίτας στον ορεινό όγκο Νιγρίτας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο θεσμός του Drift Kings International Series, μετακομίζει στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για τον αγώνα που διοργανώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

Οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος, θα προσφέρουν σε όσους βρεθούν στον αγώνα φαντασμαγορικά ατομικά περάσματα και επεισοδιακές μάχες, σε μία διαρκή προσπάθεια κατάκτησης της κορυφής.

Το θέαμα αναμένεται συγκλονιστικό, καθώς η ιδιαίτερη αλλά ταυτόχρονα απαιτητική διαδρομή που έχει δημιουργηθεί για τον εν λόγω αγώνα θα δώσει έντονο ενδιαφέρον στις μάχες των θεαματικών οδηγών.

Την διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το αθλητικό σωματείο ΛΑΜΣ SERRES.

Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του θεσμού καθώς και στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του αθλητικού σωματείου.

Χωμάτινη Ατομική Χρονομέτρηση “Timed Rally Challenge”

Η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου, διοργανώνει στις 9-10 Οκτωβρίου, τον 2ο γύρο επάθλου χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης “Timed Rally Challenge”.

Σε μία διαδρομή 2.200χλμ, στην τοποθεσία Γρύλλος Ηλείας οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με αντίπαλο το χρονόμετρο. Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη, με την εκκίνηση να είναι υποχρεωτική και στα δύο.

Πληροφορίες θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.omae-live.gr καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του αθλητικού σωματείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ